Αρχηγός βρετανικού στρατού από Κύπρο-Ξεπεσμένη αποικιακή αυθάδεια των καταστροφέων του νησιού

816
Αρχηγός βρετανικού στρατού από Κύπρο

Μέγα αίτημα των καιρών να εκδιώξουμε τους Βρετανούς αγύρτες που βρωμίζουν με τον φιλοτουρκισμό και την αποικιακή ραδιουργία τους τα ιερά κυπριακά χώματα.

Τώρα είναι η ώρα να «αποδείξουμε το μέλλον» των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού Forces Net.

Στην πρώτη επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στο νησί σε σχεδόν μια δεκαετία, ο στρατηγός Sir Mark Carleton-Smith επεσήμανε τη σημασία της Κύπρου για τον βρετανικό στρατό.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ταξίδι ήταν μια ευκαιρία να δει μόνος του τα δύο τάγματα στην Κύπρο καθώς και να επισκεφθεί το βρετανικό κλιμάκιο στην επιχείρηση του ΟΗΕ στη Λευκωσία.

Το ταξίδι του πρόσφερε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει με εκείνους που συμμετείχαν στην επιχείρηση Pitting, τη συμβολή του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου στην υποστήριξη της εκκένωσης Βρετανών υπηκόων και πρώην βρετανικού προσωπικού που ήταν επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση.

Ο στρατηγός Carleton-Smith μπόρεσε επίσης να εξηγήσει μερικές από τις σημαντικές συνέπειες για τον Στρατό των συμπερασμάτων της «Ολοκληρωμένης Επιθεώρησης» υπό τον τίτλο «Global Britain in a competitive age», μετά την κυκλοφορία τον Μάρτιο.

Τα μελλοντικά σχέδια για την Κύπρο

Ο Στρατηγός  Κάρλετον-Σμιθ μίλησε για την ανάγκη «να διασφαλίσουν τις βάσεις του μέλλοντος» (future-proof the bases) και ότι τώρα χρειάζεται «έναν βαθμό αναβάθμισης των υποδομών».

«Πρέπει να περιμένουμε ότι οι στρατιώτες που σταθμεύουν εδώ πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όχι μόνο για τις απαιτήσεις εκπαίδευσης στην Κύπρο, αλλά πρέπει να προσανατολιστούν και να εγκλιματιστούν για ένα πιθανό εύρος επιχειρήσεων σε αυτήν την περιοχή», είπε.

«Θα βελτιστοποιήσουμε την εκπαίδευσή τους και τον εξοπλισμό τους και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτές τις διμερείς σχέσεις σε όλη την περιοχή, και αυτό υπογραμμίζει τη στρατιωτική συμβολή  στην πολιτική αναγκαιότητα για  επίτευξη των ευκαιριών μιας Παγκόσμιας Βρετανίας».

Η σημασία της Κύπρου

Ο Στρατηγός έσπευσε να μιλήσει για τη «γεωγραφία της Κύπρου» δίνοντας στο νησί μας ένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τυχερό που απολαμβάνει μια στενή διμερή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και διατηρούμε κυρίαρχες βάσεις εδώ και θα έχουμε ακόμη για πολλές δεκαετίες», είπε

«Προσφέρουν μια στρατιωτική πλατφόρμα για σταθμεύουν τα  στρατεύματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και να την χρησιμοποιήσουμε ως εφαλτήριο για να συντομεύσουμε τους χρόνους απόκρισης σε αυτήν την περιοχή», πρόσθεσε.

«Είναι μια περιοχή με βαθμό στρατηγικής αστάθειας και είναι προς το στρατιωτικό μας πλεονέκτημα να εγκλιματιστούμε, να εκπαιδεύσουμε και να προετοιμάσουμε στρατεύματα εδώ στην Κύπρο», σημείωσε.

Η επίδραση της «Ολοκληρωμένης Επιθεώρησης» στην Κύπρο

To δημοσίευμα σημειώνει πως η «Ολοκληρωμένη Επιθεώρηση» δεσμεύει τη Βρετανία να αναπτύξει «περισσότερες από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο εξωτερικό συχνότερα και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα» για εκπαίδευση και ασκήσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2020 αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 16,5 δισ. λίρες τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εστιάζοντας στα μελλοντικά πεδία μάχης του διαστήματος και του κυβερνοχώρου.

Κατά τη συζήτηση για την ήδη υπάρχουσα υποδομή στην Κύπρο, ο αρχηγός του Στρατού σχολίασε πόσο καιρό ήταν εκεί οι βάσεις χωρίς να απολαμβάνει την “ίδια προτεραιότητα υποδομής” που έχουν άλλα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Βρετανός Αρχηγός Στρατού  δήλωσε: «Δεδομένου ότι αναμένουμε να είμαστε εδώ για μια διαρκή δέσμευση, τώρα ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις των κυρίαρχων περιοχών Βάσεων και ως  μέρος της ανασκόπησης αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή ένα οικονομικό σχέδιο για την επίτευξη αυτών των προτεραιοτήτων και βελτιώσεις σε σχέση με το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας.

«Νομίζω ότι είναι μια περιοχή που έχει μια σειρά προκλήσεων γενεών.

«Νομίζω ότι είμαστε πέρα ​​από εκείνη τη στιγμή που τόσο η ευρύτερη Μέση Ανατολή, όσο και το Αφγανιστάν, λειτούργησαν ως ένα σημαντικό θέατρο πολέμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, φυσικά, κάθε είδους περιφερειακή αστάθεια μπορεί να συνεχίσει να διαπερνά την περιοχή.

«Τα τάγματα που εδρεύουν εδώ ετοιμάζονται για όλο το εύρος των ενδεχομένων. Έχουμε δύο τάγματα πεζικού που εδρεύουν εδώ, έτσι ώστε να είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων αποσυναρμολόγησης του πεζικού τους, αλλά φυσικά, είναι επίσης υπεύθυνα για μια σειρά μη μαχητικών επιχειρήσεων εκκένωσης ή  υποστήριξης τοπικών χωρών με ανθρωπιστική βοήθεια από φυσικές καταστροφές για παράδειγμα ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας