Αρχαιολόγοι τρόμαξαν απ’ αυτό που ανακάλυψαν σε πυραμίδα της Αιγύπτου

3944
αρχαιολόγοι

Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε τα αγάλματα του Φαραώ Ραχοτέπ και της συζύγου του, Νοφρέτ. Ωστόσο, οι εκφράσεις των προσώπων ήταν τόσο έντονες, οι οποίες προκάλεσαν τρόμο.

Ενώπιον ενός… τρομακτικού ευρήματος ήρθαν αρχαιολόγοι, οι οποίοι μελετούν την Πυραμίδα Μεϊντούμ, στην Αίγυπτο.

Και αυτό, διότι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το ντοκιμαντέρ «Μυστικά της Αρχαιολογίας» ανακάλυψαν δύο νέα αγάλματα του Φαραώ Ραχοτέπ και της συζύγου του, Νοφρέτ.

Αυτό που τους τρομοκράτησε, βέβαια, ήταν οι έντονες εκφράσεις στα πρόσωπα των δύο αγαλμάτων, οι οποίες – κατά τους ίδιους – ήταν σαν… ζωντανές.

​Η ιστορία της Πυραμίδας Μεϊντούμ, ωστόσο, δεν είναι λιγότερο περίεργη. Εκτιμάται ότι χτίστηκε για τον Φαραώ Σνεφρού, ιδρυτή της Τέταρτης Δυναστείας, η οποία εγκαθιδρύθηκε το 2.613 π.Χ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Πυραμίδα είχε κατασκευαστεί από λαξευμένη πέτρα, (σ.σ. κάθετη κατασκευή), όπως αυτή του Φαραώ Ζοζέρ, και ότι επρόκειτο για την πρώτη ευθείας όψης πυραμίδα.

​Αργότερα, όμως, η αρχαιολογική κοινότητα εγκατέλειψε την παραπάνω προσέγγιση και υιοθέτησε μία πιο επαναστατική, διαπιστώνοντας ότι οι γραμμές της δομής ήταν «ομαλές και επικλινείς». Όμως, λόγω ενός λάθους υπολογισμού, η κατασκευή κατέρρευσε.

«Οι βάσεις των τεσσάρων εξωτερικών τοίχων στήριξης έπεσαν και τα ασβεστολιθικά τούβλα γλίστρησαν προς τα κάτω, αποκαλύπτοντας το εσωτερικό που βλέπουμε σήμερα» αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ «Μυστικά της Αρχαιολογίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαραώ Σνεφρού είχε κατασκευάσει μία ακόμη πυραμίδα, η οποία είχε ένα ασυνήθιστο σχέδιο, καθώς η κορυφή του είχε μία αμβλεία γωνία, με αποτέλεσμα να λάβει το όνομα «Λυγισμένη Πυραμίδα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας