Αρχίζει σήμερα η δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

1625
τούρκων

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου 2017.

Οι 9 αντιμετωπίζουν ένα φάσμα βαρύτατων κατηγοριών: από συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μέχρι πλαστογραφία και κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Όμως τα ευρήματα σχεδόν εξαντλούνται σε ένα κιλό μαγειρικής σόδας, δυο αεροβόλα αλλά και ένα πιστόλι που βρέθηκε όχι σε κάποιο από τα τρία σπίτια που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) αλλά σε μια κρύπτη παρακείμενης πολυκατοικίας.

Παρά την απουσία οποιουδήποτε στοιχείου για τη στήριξη οποιασδήποτε κατηγορίας, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν αρνούνται την πολιτική τους ταυτότητα και τη στράτευσή τους στον αντιϊμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό αγώνα. Οι 9 συλληφθέντες αλλά και η οργάνωση στην οποία κατηγορούνται ότι συμμετέχουν, δεν συνδέονται, με κανέναν τρόπο, με οποιαδήποτε ενέργεια εκτός τουρκικού κράτους.

Η αντιτρομοκρατική, μέσω ορισμένων μίντια, αναπαρήγαγε το σενάριο «ενδεχόμενου χτυπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν», ο οποίος θα επισκεπτόταν την Αθήνα μια βδομάδα αργότερα (στις 7 Δεκεμβρίου 2017). Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αποτυπώθηκε καν στο πραγματικό κατηγορητήριο.

Ωστόσο, οι συλλήψεις τους φαίνεται να συνδέονται, αντίστροφα, με την συγκεκριμένη επίσκεψη.

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετώπισαν μια πρωτόγνωρη βαρβαρότητα κατά τη σύλληψή τους από την αντιτρομοκρατική. Βασανίστηκαν άγρια, ενώ η εναντίον τους εκδικητικότητα συνεχίστηκε με τον διασκορπισμό τους σε φυλακές πολύ μακριά από την Αθήνα, στερώντας τους έτσι βασικά υπερασπιστικά τους δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας