Αρνητικά επιτόκια στα Γερμανικά ομόλογα. Πληρώνεις Γερμανία για να τη δανείσεις

1527
Γερμανία

Καταρρέουν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης και πρώτα απ’ όλα της Γερμανίας, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι Κεντρικές Τράπεζες των επί μέρους χωρών, εν μέσω υφεσιακών πιέσεων σε όλη την ευρωζώνη κόβουν συνεχώς χρήμα (ποσοτική χαλάρωση το λένε) και το μοιράζει απλόχερα στις τράπεζες σε μια απέλπιδα αλλά λανθασμένη στον προορισμό της, προσπάθεια να τονώσει τις οικονομίες.

Το δεκαετές Γερμανικό ομόλογο έχει περιπέσει σε ιστορικό χαμηλό με αρνητική απόδοση της τάξης των -0,332%, ενώ αρνητική απόδοση έχουν τα ομόλογα του σκληρού οικονομικού πυρήνα της ευρωζώνης: Αυστρίας, Φινλανδίας, Ολλανδίας

Αυτό σημαίνει ότι η πλημμυρίδα αυτών που συνωστίζονται για να δανείσουν την Γερμανία, σπεύδουν να πληρώνουν την τελευταία για να επιτρέψει το δανεισμό της!

Οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων κινούνται περίπου στο 2,48%, περίπου 3% πάνω από τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τις βαθιές και αγεφύρωτες ανισότητες που κυριαρχούν και διευρύνονται εντός της ευρωζώνης και επομένως τις διαρκώς ευρυνόμενες αποκλίσεις που σταθερά ενισχύονται.

Η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, θα βρίσκεται σταθερά και όλο και πιο κάτω στην τελευταία ταχύτητα της ευρωζώνης, πράγμα που σφραγίζεται από το ευρώ ως μηχανισμό ατέλειωτης διεύρυνσης των αποκλίσεων.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα είναι καταδικασμένη με το ευρώ, ένα νόμισμα κατασκευασμένο στα μέτρα της Γερμανίας και για την εδραίωση της ηγεμονικής θέσης της, όσο αν αυτή η ηγεμονία επιτυγχάνεται μέσα σε μια ζώνη που συνεχώς βουλιάζει και εντός της οποίας και η ίδια η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να χάνει λιγότερο από τις άλλες χώρες, έδαφος, ώστε η πρωτιά της να σημειώνεται σε όλο και πιο χαμηλά οικονομικά ευρωζωνικά επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας