Αρμένιοι εθελοντές στο πλευρό των Κούρδων για “ελευθερία, γλώσσα, πολιτισμό”

2058

Αρμένιοι εθελοντές πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων. Όπως γράφτηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα anfnews, το “τάγμα του Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν” θα συμμετέχει στην άμυνα της Σερεκανίγε. Αυτό το τάγμα ιδρύθηκε στην 104η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Οι Αρμένιοι μαχητές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Δεν δεχόμαστε την επιχείρηση εισβολής που διεξάγει το τουρκικό κράτος στη Β.Α Συρία. Το τουρκικό κράτος έχει διαπράξει μεγάλα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, ενώ το 1915 δολοφόνησε περισσότερους από 1.000.000 Αρμένιους. Και σήμερα το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί στη Συρία μια άγρια επίθεση και επιδιώκει να πλήξει το περιβάλλον της δημοκρατικής συμβίωσης. Οι Κούρδοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Άραβες και άλλοι λαοί που ζούνε στην περιοχή, που είναι ενάντιοι σε αυτό, θα υπερασπιστούν τα εδάφη και τις ζωές τους“.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Αρμένιοι που πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων ταυτίζουν την ελευθερία με την υπεράσπιση της γλώσσας και του πολιτισμού. Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν: “Ο καιρός είναι καιρός υπεράσπισης της ζωής και της ελευθερίας. Όποιος αδυνατεί να υπερασπίσει την ελευθερία του αδυνατεί να υπερασπίσει τη γλώσσα και την κουλτούρα του“.

 

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας