Αποκάλυψη: Βάση της Μοσάντ στην Τουρκία με μυστική συμφωνία

898
Βάση Μοσάντ Τουρκία

Η εφημερίδα Star Aziz Üstel έγραψε σε άρθρο της σήμερα ότι μια βάση της μυστικής υπηρεσία του Ισράηλ, της Mossad, δημιουργήθηκε στην Τουρκία σύμφωνα με μια μυστική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ και Ισραήλ το 1958.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο, η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ και Ισραήλ, και βάσει αυτής, η MOSSAD παρέχει ολοκληρωμένη τεχνική εκπαίδευση σε Τούρκους αξιωματικούς πληροφοριών.

Στη συνέχεια, το Ισραήλ άρχισε να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους “αδελφικούς πολέμους” που έφεραν την Τουρκία στο χείλος ενός εμφυλίου πολέμου στη δεκαετία του ’70.

Και ήρθε το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Vahit Halefoğlu επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον στις 4 Απριλίου 1985 και είχε μια εμπιστευτική συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ Meir Rosanne.

Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι οι Τούρκοι ήθελαν αυτή τη συνάντηση για να λάβουν περισσότερη βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τουρκικές πηγές θα ανέφεραν ότι ο Χαλεφόγλου ανέφερε τη βάση της Mossad σε αυτή τη συνάντηση και ότι οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να καλύψουν το θέμα.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τη συνάντηση αυτή, το 1993, ο τότε ο υπουργός Εξωτερικών Hikmet Çetin επισκέφθηκε το Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η Τουρκία και το Ισραήλ υπέγραψαν μια μυστική συμφωνία 12 σημείων. Σύμφωνα με αυτήν τη συμφωνία, η Τουρκία θα βοηθούσε τη Μοσάντ να διεισδύσει και να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράν.

Τον Νοέμβριο του 1994, λίγο μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Hikmet Çetin, η Tansu Çiller επισκέφθηκε το Ισραήλ. Οι σχέσεις Τουρκίας-Μοσάντ τέθηκαν λεπτομερώς στο τραπέζι τω νσυζητήσεων. Από τότε, αυτή η σχέση παραμένει εμπιστευτική.

Για το λόγο αυτό, ο ρόλος της MOSSAD στις σχέσεις με ειδικές επιχειρήσεις στην Τουρκία, μαζικές δολοφονίες, σαμποτάζ, πρόκληση, δολοφονίες την περίδο 1971-1980. πραξικοπήματα. PKK, και άλλα πολλά ήταν σημαντικός, λέει το άρθρο.

Φέρνει μάλιστα παράδειγμα την δολοφονία του Uğur Mumcu με βόμβα 17 ημέρες μετά το άρθρο “Mossad-Barzani” με ημερομηνία 7.01.1993. Το έγγραφο της MIT ότι η δολοφονία πραγματοποιήθηκε από ομάδα της Mossad που αναχώρησε από το λιμάνι της Χάιφα είχε αποκρυβεί.

Παρόμοια έγγραφα αμφισβητήθηκαν επίσης στις δολοφονίες Hablemitoğlu και Emeç.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας