Απεργία διαρκείας στις πολωνικές αερογραμμές

1639
απεργία

Απεργία διαρκείας από αύριο 1 Μαΐου, ανακοίνωσαν συνδικάτα της πολωνικής αεροπορικής εταιρείας LOT που ζητούν αυξήσεις μισθών, ενώ η διεύθυνση της εταιρείας κρίνει την κινητοποίηση παράνομη, επικαλούμενη σχετική δικαστική απόφαση.
“Θα διαμαρτυρηθούμε έως ότου ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των μισθωτών”, δήλωσε η Μόνικα Ζέλαζικ, πρόεδρος ενός εκ των δύο συνδικάτων που ζήτησαν τη διεξαγωγή της απεργίας έπειτα από ψηφοφορία που έγινε στους κόλπους του προσωπικού της LOT.
Ο εκπρόσωπος της LOT Άντριαν Κουμπίκι αναφέρθηκε σε απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Βαρσοβίας και η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, “απαγορεύει προσωρινά τη διοργάνωση απεργίας έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση από τη δικαιοσύνη”.
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αυτό στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.
“Με μεγάλη ανακούφιση μπορώ να ανακοινώσω σε όλους τους επιβάτες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εβδομάδα της Πρωτομαγιάς και ότι μπορείτε να πάρετε την LOT με απόλυτη ασφάλεια. Δεν θα γίνει καμία απεργία”, δήλωσε εξάλλου χθες το βράδυ ο πρόεδρος της εταιρείας Ράφαλ Μιλσάρσκι.
Ωστόσο λίγο αργότερα η Ζέλαζικ, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων PAP, δήλωσε ότι η απεργία θα γίνει παρά την απόφαση του δικαστηρίου της Βαρσοβίας.
Τα συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι η απεργία αποτελεί συνέπεια άκαρπων διαπραγματεύσεων τριών ετών με την διεύθυνση για τη μισθολογική πολιτική της εταιρείας, η οποία ανήκει στο πολωνικό κράτος.
Πέρυσι, η LOT μετέφερε σχεδόν επτά εκατομμύρια επιβάτες και είχε έσοδα 288 εκατομμυρίων ζλότι (περίπου 68 εκατομμύρια ευρώ). Η πολωνική αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί καθημερινά 350 πτήσεις σε 90 προορισμούς στον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας