Ανόητος Μπάιντεν για Πούτιν-«Θα πληρώσει για την ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές»

555
Θα πληρώσει για την ανάμειξη

Στις κατηγορίες από πλευράς των ΗΠΑ για φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Θα πληρώσει το τίμημα» ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στο πρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και στις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμειξης στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στο ABC News για το συγκεκριμένο θέμα, προειδοποίησε για επιπτώσεις, σημειώνοντας: «Θα πληρώσει το τίμημα. Θα δείτε σύντομα».Την ίδια ώρα, πάντως, ο Μπάιντεν ξεχώρισε κάποιους τομείς, «πάνω στους οποίους το κοινό συμφέρον» είναι να συνεργαστούν οι δύο χώρες, όπως είναι η ανανέωση της συμφωνίας για τη Μείωση των Στρατηγικών Πυρηνικών Όπλων (New Start).

«Τον γνωρίζω σχετικά καλά» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό πράγμα, όταν διαπραγματεύεσαι με ξένους ηγέτες, από την εμπειρία μου, είναι απλά να ξέρεις τον άλλον».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ψυχή, ενώ σε ερώτηση εάν πιστεύσει ότι είναι φονιάς, απάντησε καταφατικά.Νωρίτερα, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις πληροφορίες των αμερικανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας σχετικά με τη φερόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι τέτοιες πληροφορίες μπορεί να «στρώσουν» τον δρόμο για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, εξαπολύονται κατηγορίες κατά του Ρώσου Προέδρου και κατά «σειράς ρωσικών κυβερνητικών οργανώσεων», υποστηρίζοντας ότι πραγματοποίησαν επιχειρήσεις, οι οποίες υπονόμευσαν την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν και «την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκλογική διαδικασία».

«Δεν συμφωνούμε με τα αποτελέσματα αυτή της έκθεσης σχετικά με τη χώρα μας. Η Ρωσία δεν επενέβη στις προηγούμενες εκλογές και δεν επενέβη στις εκλογές του 2020, όπως αναφέρεται στην έκθεση. Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την καμπάνια κατά οποιουδήποτε υποψηφίου. Άρα, βλέπουμε αυτή την έκθεση ως λανθασμένη. Είναι απολύτως αβάσιμοι (σ.σ. οι ισχυρισμοί) και αναπόδεικτοι» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Στις εν λόγω κατηγορίες απάντησε και η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη σύνολο αβάσιμων κατηγοριών εναντίον της χώρας μας για παρέμβαση στις αμερικανικές εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες».

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε δημοσίευμά του το CNN ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Μπάιντεν ενδέχεται να ανακοινώσει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.Οι κυρώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέτουν στο στόχαστρο, πέρα από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες των ΗΠΑ σχετικά με φερόμενη εμπλοκή στις εκλογές, κάνοντας λόγο για «παράλογες προσπάθειες δαιμονοποίησης της Ρωσίας», με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις πραγματικές υποθέσεις απάτης και πολιτικής διαφθοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας