Ανυπότακτοι Συνταξιούχοι Εθνικής Τράπεζας: Αγωνιστική επανεκκίνηση για να σώσουμε το επικουρικό

1777
συνταξιούχοι

Ο αγώνας μας για την διάσωση του Λογαριασμού Επικούρισης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ), βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Ο ‘διάλογος’ στον οποίο επιμένει η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ δεν υπάρχει-ποτέ δεν υπήρξε άλλωστε- αφού η Διοίκηση της ΕΤΕ με αήθη και προσβλητικό τρόπο ποντάρει στην εξόντωση των συνταξιούχων που παραμένουν απλήρωτοι για επτά μήνες πιεζόμενοι ταυτόχρονα από τους τοκογλυφικούς μηχανισμούς της Τράπεζας να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις…

Με ωμό εκβιασμό η ΕΤΕ απαιτεί την διάλυση του-εγγυημένων παροχών- Λογαριασμού Επικούρησης και την οικονομική καταστροφή των συνταξιούχων

Την ίδια στιγμή, ο ΣΣΕΤΕ, θέτοντας ως “αίτημα” για συνέχιση των αγώνων μας το συντονισμό με το ΣΥΕΤΕ και την αναμονή για την εκλογή του νέου Προεδρείου του (άγνωστο πότε θα επιτευχθεί αυτή), έχει ατονήσει τις κινητοποιήσεις, , σε μια κρίσιμη για την έκβαση των αγώνων μας περίοδο.
Η κάμψη που αναφέρουμε παραπάνω, η αδράνεια και η αμηχανία του Συλλόγου μας, ευνοούν τις παρασκηνιακές ενέργειες Διοίκησης ΕΤΕ και Κυβέρνησης που δεν κρύβουν ότι ‘ψάχνονται για λύση του προβλήματος’ που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα κινείται στο καταστροφικό πλαίσιο που από την αρχή η Τράπεζα σχεδίασε και η Κυβέρνηση υπέθαλψε: τον ‘θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ’!
Επιπλέον, νέες περικοπές στις συντάξεις επέρχονται από 1/1/2019 με την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, και από 1/1/2020 με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου.
Χρειάζεται λοιπόν δυναμική επανεκκίνηση της αγωνιστικής μας πορείας, μεγαλύτερη συσπείρωση των δυνάμεών μας, για να εμποδίσουμε τις καταστροφικές επιλογές ΕΤΕ και Κυβέρνησης σε βάρος της επιβίωσης 16500 συναδέλφων μας.
Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε στο ΔΣ του ΣΣΕΤΕ την παρακάτω πρόταση την οποία και θα δημοσιοποιήσουμε στους συναδέλφους μας γιατί φυσικά τους αφορά άμεσα.
Το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ να αποφασίσει άμεσα:

-Να κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για την εντατικοποίηση και καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, με συνεχόμενες κινητοποιήσεις και καταλήψεις, τουλάχιστον των Κεντρικών Κατ/των σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με παράλληλη ενεργοποίηση ανάλογων κινηματικών ενεργειών των Νομαρχιακών Παραρτημάτων και καλύτερη ενημέρωση των συνάδελφων.
-Να απαιτήσει και πάλι επιτακτικά και με ασφαλιστικά μέτρα από τη Διοίκηση της ΕΤΕ το πάγωμα της παρακράτησης των πάσης φύσεως δανείων και οφειλών των συναδέλφων μας, όσο παραμένει η περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ. Αυτό ως άμεσο, προσωρινό μέτρο.
-Να εισαχθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. η ολοκληρωμένη πρόταση μας για το “κούρεμα” των δανείων των συναδέλφων, την οποία έχουμε ήδη καταθέσει στο προηγούμενο Δ.Σ. και στην Επιτροπή Τεκμηρίωσης.
-Να εξαντλήσει ο ΣΣΕΤΕ κάθε δυνατότητα για συντονισμό των αγώνων μας με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος συνταξιούχων – εργαζομένων.
-Να προχωρήσει ο ΣΣΕΤΕ σε έντονη δημοσιοποίηση των αιτημάτων μας, με συνεντεύξεις τύπου, καταχωρήσεις στον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο και να ξεσκεπάσουμε τα υπόγεια σχέδια της κυβέρνησης, που δεν παίρνει θέση μέχρι στιγμής κάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, για ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ μέσω της εξαθλίωσής μας.
-Να πιέσει ο ΣΣΕΤΕ την κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση που να επαναφέρει στο ΛΕΠΕΤΕ τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ που προσλήφθηκαν μετά το 2005, με συγκεντρώσεις, πορείες κτλ. προς τα αρμόδια Υπουργεία, ακόμη και με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό.
-Να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρέμβαση στη ΓΣ των Μετόχων της ΕΤΕ (τέλος Ιουνίου) με την φυσική παρουσία μέσα σε αυτήν συναδέλφων μετόχων και με χιλιάδες συναδέλφους απέξω από τη ΓΣ με πανελλαδική κινητοποίηση η προετοιμασία της οποίας θα πρέπει να αρχίσει ά μ ε σ α!
-Να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα δικαστικής συνδρομής του αγώνα μας και προς τα Διεθνή Δικαστήρια.
-Να ζητήσει από τις διοικήσεις των συλλόγων των εν ενεργεία συναδέλφων της Ε.Τ.Ε., του ΤΥΠΕΤ και της ΟΤΟΕ να δραστηριοποιηθούν και να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα μας.

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρότασή μας ανταποκρίνεται στη θέληση των αγωνιστών συναδέλφων μας και θα υιοθετηθεί και από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ ώστε να μας οδηγήσει στην οριστική επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος μέσα από την νίκη, και να αποτρέψει περαιτέρω επιβάρυνση της θέσης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας