Ανυπότακτη Θεσσαλία υποψ.Περιφερειάρχης Κ.Δελημήτρος: Άμεση αποζημίωση-ενίσχυση στους πληγέντες από το χαλάζι

1257
ανυπότακτη

Η χθεσινή ημέρα έδειξε το μέγεθος της  καταστροφής σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, στην Βερδικουσια και την ευρύτερη περιοχή Τύρναβου, στο Δαμάσι, τα  Δεντρά τα Πλατανούλια κλπ!

Οι αγρότες που βλέπουν μέρα με τη μέρα την αδιαφορία από την Μνημονιακη Περιφέρεια και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα εισοδήματά τους που συρρικνώνονται, βιώσαν το απόγευμα του Σαββάτου και μια σφοδρή χαλαζόπτωση στις δενδρώδεις καλλιέργειές τους  και τα αμπέλια τους!

Ούτε αυτή την φορά λειτούργησε το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας  και έμειναν αβοήθητοι μπροστά σε ένα ακόμη πλήγμα από χαλάζι στα πολλά που έχουν υποστεί!  Έχουν να αντιμετωπίσουν μια τοπική αυτοδιοίκηση διαχρονικά απούσα από τα τεκταινόμενα στην πρωτογενή παράγωγη στην Θεσσαλία!

Μονόδρομος η έγκαιρη πλήρη και σωστή εκτίμηση των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ. Αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς  ώστε να συνεχίσουν  την πρωτογενή παράγωγη  που έχει τόσο ανάγκη η χώρα!

Πρέπει να δοθεί άμεσα ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό στους πληγέντες ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ καθυστερεί στις αποζημιώσεις και δεν αποζημιώνει ουσιαστικά.

Ο ΕΛΓΑ δημόσιος-κρατικός φορέας με κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, ώστε να  αποζημιώνει πραγματικά τους αγρότες στο 100% της ζημιάς στην ζωική και φυτική παράγωγη.

Κάθε καθυστέρηση στην καταβολή αποζημίωσης-ενίσχυσης θα φέρει τους αγρότες πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Ανυπότακτη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για τον λαό και τον τόπο μας_

e mail: anipotaxtithessalia@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/anipotaxtithessalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας