Ανοίγει ο δρόμος για το Brexit. Προς συμφωνία απόψε Βρετανία-Ε.Ε.

926
brexit

Κοντά σε συμφωνία βρίσκoνται Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την 31η Οκτωβρίου, ήτοι την επίσημη ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες σήμερα Τρίτη, με κορυφαίους αξιωματούχους να βλέπουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και πριν από το τέλος της μέρας. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κατάρτιση ενός προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, τη θετική κατάληξη ευνοεί η συμφωνία που φαίνεται να επιτεύχθηκε σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Στο άκουσμα της είδησης, η στερλίνα επιδόθηκε σε ράλι, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 4 μηνών, πέριξ των 1,275 δολαρίων.

Το βρετανικό νόμισμα κινείται ανοδικά στο σύνολο της ημέρας, καθώς από νωρίς διαφάνηκε ο αισιόδοξος τόνος των δηλώσεων του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Εργαζόμαστε σκληρά. Οι εργασίες θα ενταθούν. Μια συμφωνία είναι πιθανή εντός της εβδομάδας», δήλωσε νωρίτερα ο Μπαρνιέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας