Ανεστάλη ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας του τυφλού κατά 100% ανάπηρου και νοσηλευόμενου, τριτεγγυητή δανείου

2948
πλειστηριασμός
Μεγάλη νίκη της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Ανεστάλησαν και άλλοι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας στο ίδιο συμβολαιογραφείο.
Η επίορκη ομάδα Ρούσκα με προκλητική ανακοίνωσή της προσπαθεί με γελοίες και ανυπόστατες υπεκφυγές να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η ΛΑ.Ε είχαν σήμερα μια σημαντική πολιτική και κινηματική νίκη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Τόσκα-Κοντονή, η επίορκη ηγεσία Ρούσκα του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς και νήσων κάτω από την πίεση και τη δημόσια κατακραυγή, που τους προκάλεσε η μαζική αγωνιστική συγκέντρωση που διοργάνωσαν η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, Τετάρτη 6/6, στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου 9, όπου θα εκπλειστηριαζόταν μεταξύ άλλων η πρώτη κατοικία τυφλού ΑμεΑ, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αναστείλουν αυτό τον πλειστηριασμό αλλά και άλλους δύο.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχε προγραμματιστεί με επισπεύδουσα την ALPHA BANK να βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία, 120 τμ, στα Βριλήσσια, για χρέος 80.000 ευρώ, η οποία ανήκει σε τριτεγγυητή, που είναι τυφλός, πιστοποιημένος από ΚΕΠΑ με 100% αναπηρία, νοσηλευόμενος αυτή τη στιγμή για εγκεφαλικό, με σύζυγο και δύο άνεργα παιδιά.

Επίσης στο ίδιο συμβολαιογραφείο είχαν προγραμματιστεί και δύο άλλοι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας. Ο ένας αφορούσε πρώτη κατοικία, 65 τμ στις Αχαρνές, για χρέος 50.000 ευρώ κι ο άλλος διώροφη κατοικία στις Αχαρνές (56 τμ ο κάθε όροφος) για χρέος 80.000 ευρώ για τιμή προσφοράς 124.000 ευρώ.

Η πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών να δημοσιοποιήσουν το θέμα και να καλέσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο με στόχο να μην πραγματοποιηθούν αυτοί οι τρεις απάνθρωποι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί –ιδιαίτερα ο πρώτος- οδήγησε στην αναστολή τους.

Στη σημερινή μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο συμμετείχε πολυπληθές μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ  της Π. Λαφαζάνη, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών και το «Κίνημα δεν Πληρώνω».

Εν το μεταξύ η επίορκη ομάδα Ρούσκα με ανακοίνωσή της επιτίθεται στη ΛΑ.Ε, γιατί τάχα δημοσιοποίησε τα προσωπικά στοιχεία του τυφλού ΑμΕΑ, ενώ γνωρίζει καλά ότι η ΛΑ.Ε δημοσιοποίησε και κατήγγειλε το ίδιο το κατάπτυστο, κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο γεγονός του εκπλειστηριασμού της Α’ κατοικίας του. Οι υποκριτές και φαύλοι, προσπαθούν με γελοίες και ανυπόστατες υπεκφυγές και φθηνές δικαιολογίες να αποκρύψουν, ότι χωρίς αυτή τη δημοσιοποίηση του ίδιου του γεγονότος και τη σημερινή κινητοποίηση της ΛΑ.Ε και του κινήματος, ο απάνθρωπος αυτός πλειστηριασμός θα είχε πραγματοποιηθεί.

Η νίκη της ΛΑ.Ε και του κινήματος είναι πολύ μεγάλη, εάν πάρουμε υπόψη μας ότι είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με χημικά, διώξεις κλπ με αποκορύφωμα τη χαφιεδίστικη δικογραφία που έχει στηθεί από την κρατική ασφάλεια σε βάρος του Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνη και που έχει ήδη σταλεί στην εισαγγελία.

Η νίκη αυτή δίνει κουράγιο στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ανεβάζει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση της κοινωνικής εμβέλειάς του, ενδυνάμωσή, διεύρυνση και άπλωμά του σε όλους τους δήμους και γειτονιές της χώρας μας.

Το γεγονός ότι σήμερα, 6/6, από τους 609 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που είχαν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, πάρα πολλοί αφορούσαν πρώτες κατοικίες και ακίνητα μικρής αξίας διαψεύδει για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες καθώς και ακίνητα αξίας κάτω από 300.000 ευρώ.

Δηλώσεις του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνη, κατά την διάρκεια κινητοποίησης για την αναστολή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ανάπηρου συμπολίτη μας

Νίκη του κινήματος!

Όπως έχετε πληροφορηθεί το Κίνημα και η γενική κοινωνική κατακραυγή ενάντια στους άδικους Πλειστηριασμούς, ματαίωσε σήμερα – γιατί εγώ πιστεύω για ματαίωση πρόκειται – τρεις πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Και πρώτα από όλα ματαιώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός τυφλού 100%, πλήρως ανάπηρου με επίσημα χαρτιά, ο οποίος έχει εισόδημα 600 ευρώ το δίμηνο – όχι τον μήνα, το δίμηνο – ως επίδομα αναπηρίας και ο οποίος έχει οικογένεια τεσσάρων ατόμων, με δύο παιδιά άνεργα.

Αυτού το σπίτι επειδή ήταν τριτεγγυητής, θέλανε σήμερα να εκπλειστηριάσουν και να πετάξουν αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος νοσηλεύεται την ίδια ώρα με εγκεφαλικό σε νοσοκομείο. Θέλανε να πετάξουν και αυτόν και την οικογένεια του στον δρόμο.

Ευτυχώς αυτό το έγκλημα, αυτή η βαρβαρότητα ματαιώθηκε.

Το Κίνημα σημειώνει επιτυχίες. Έχει εμποδίσει τον «εφιάλτη» των πελιστηριασμών να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Και βλέπετε εδώ, αντί άλλοι να κάθονται στο σκαμνί, έχουν υποβάλλει σε διώξεις μέλη του κινήματος για αυτήν την αγωνιστική και τίμια δραστηριότητα τους.

Αφού είχα αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες και δεν μου απαντούσαν, πήγα ο ίδιος στην Γενική Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κι εκεί με πληροφορήσανε – οι άθλιοι – ότι την δικογραφία που συνέταξαν και διέρρευσαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» σε βάρος μου και σε βάρος άλλων αγωνιστών, την έχουν στείλει από 17/05 στην εισαγγελία Αθηνών για τα περαιτέρω.

Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ξεκινήσουν διώξεις σε βάρος μας.

Δεν μας πτοούν!

Τους προκαλούμε! Αν θέλουν να μας πάνε σε δίκη, να μας πάνε τώρα… Και θα μετατραπεί αυτή η δίκη σε κατηγορητήριο εναντίον τους. Αυτοί είναι που θα κάτσουν στο σκαμνί και πολύ γρήγορα.

Εμείς είμαστε αθώοι και θα αποδείξουμε την αθωότητα μας. Και θα αποδείξουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι τίμιο, είναι ειλικρινές, είναι ανιδιοτελές και προσφέρει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο στην πολιτεία και στον ελληνικό λαό.

Αυτό το έργο θα το συνεχίσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας