Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν-Γιατί δεν φέρει ίχνη πνιγμού[Βίντεο]

525

Πληθαίνουν τα ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο που δολοφονήθηκε η 20χρονη Κάρολαϊν από το σύζυγό της Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά. Οι επισημάνσεις των ειδικών αλλά και τα στοιχεία ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου σχετικά με τον τρόπο που σκότωσε την Κάρολαϊν και ότι αυτό συνέβη «κατά λάθος».

Μάλιστα, προκύπτει ότι έδωσε τρεις διαφορετικές και αντιφατικές εκδοχές σε αστυνομία και ανακριτές, σχετικά με το πώς σκότωσε την νεαρή σύζυγό του, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Mega. Οι αρχές επέμειναν ιδιαίτερα στον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 33χρονος αφαίρεσε τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν, όμως ο συζυγοκτόνος δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις. Αρχικά υποστήριξε ότι την πήρε αγκαλιά, στη συνέχεια ότι είχε ανέβει πάνω της ενώ στον ανακριτή ότι έγειρε δίπλα της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αρχικούς ισχυρισμούς του: «Η Καρολάιν κοιμόταν. Για να μην την τρομάξω, ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά… Η Καρολάιν ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να την πείσω να κοιμηθούμε και οι τρεις μαζί στο κρεβάτι. Κάποια στιγμή, όπως τιναζόταν, το πρόσωπό της ήταν στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται».

Στη συνέχεια ο συζυγοκτόνος, καταθέτοντας εκ νέου στους αστυνομικούς, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για το έγκλημα: «Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι […] Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται».

Τέλος, όταν οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα, ο 33χρονος επιχείρησε να δώσει μια πιο απλή εκδοχή, υποστηρίζοντας πως έγειρε πάνω στην Καρολάιν για να ξαπλώσει και όπως ήταν εκείνη μπρούμυτα, τη σκότωσε. 

Μπορεί να προκληθεί ασφυξία με αυτόν τον τρόπο και χωρίς ίχνη; 

Ένα από τα βασικότερα ερωτηματα έχει να κάνει με το γιατί το θύμα δεν είχε ίχνη ασφυξίας. Οι αστυνομικοί είχαν περιγράψει πως στο σκηνικό του εγκλήματος υπήρχε μία φόρμα, η οποία είναι ριγμένη στο κρεβάτι και ίσως είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να της πάρει τη ζωή αθόρυβα. Τα ερωτήματα επιχείρησαν να απαντήσουν μιλώντας στο Mega ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης και ο Θέμης Χαμογεωργάκης, διευθυντής β’ καρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνάσειου Νοσοκομείου.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ανέφερε ότι ο θάνατος που έχει προκληθεί από ασφυξία δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί και σε αυτά τα περιστατικά αναζητείται το αποτύπωμα της ασκειθήσας βίας. «Η απώλεια της συνείδησης μπορεί να επέλθει και από μία λαβή, αλλά και να μην εμφανίσει εξωτερικές κακώσεις αν έχει μεσολαβήσει ένδυμα», είπε. Οι αστυνομικοί είχαν περιγράψει πως στο σκηνικό του εγκλήματος υπήρχε μία φόρμα, η οποία είναι ριγμένη στο κρεβάτι και ίσως είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να της πάρει τη ζωή αθόρυβα.

Στην τεχνική πνιγμού που μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία αναφέρθηκε ο Θέμης Χαμογεωργάκης, διευθυντής β’ καρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνάσειου Νοσοκομείου.

«Σε τεχνική πνιγμού αποφράζονται και οι 2 καρωτίδες και σταματάει να πηγαίνει αίμα στο κεφάλι. Το θύμα χάνει τις αισθήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φαντάζομαι είναι λιγότερο επώδυνο από τα αποφράζεις τον αεραγωγό, να κλείσεις δηλαδή το στόμα και τη μύτη». «Όταν υπάρχει ανοξία στον εγκέφαλο οι παλμοί πέφτουν μέχρι να κάνεις καρδιακή ανακοπή», τόνισε.

Στο ερώτημα εάν θα είχε επανακτήσει τις αισθήσεις της η Καρολάιν εάν το ένδυμα είχε αφαιρεθεί σύντομα, απάντησε τα εξής: «Ο άνθρωπος συνέρχεται εάν δεν συμβεί κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. Αν είχε αφαιρεθεί ο βρόγχος πιο νωρίς, το πιο πιθανό είναι ότι θα συνερχόταν και θα είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της».

«Τα σημεία της ασφυξίας δεν επισκιάζονται, δεν κρύβονται. Αυτό που είναι στη συζήτηση είναι εάν μπορεί να γίνει ασφυξία χωρίς το αποτύπωμα της ασκειθησας βίας. Όταν έχεις περισφίξει τον λαιμό με ένα αντικείμενο μαλακό και προκαλέσεις απώλεια συνείδησης, μετά μπορείς να ολοκλήρωσεις τη δράση σου χωρίς να έχεις αποτύπωμα», υπογράμμισε ο κ. Τσαντίρης.

Πηγή: tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας