ΠΕΝΕΝ και Τρίαινα καταγγέλλουν το ξεπούλημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

498
ξεπούλημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Καταγγέλλουμε την διαδικασία ξεπουλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που δρομολογήθηκε με το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού.

Πλειοδότης είναι ο μεγαλοεφοπλιστής Γ. Προκοπίου με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 62 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 25 εκατομμύρια αντιστοιχούν στα 350 στρέμματα, τις εγκαταστάσεις και τον κινητό εξοπλισμό, ενώ για τα 330 στρέμματα του ΕΤΑΔ τα 37 εκατομμύρια.

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς (δηλώσεις Σταϊκούρα – Γεωργιάδη) το τίμημα είναι εξευτελιστικό και πολύ κατώτερο από αυτό που έχουν υπολογίσει ανεξάρτητοι εκτιμητές!
Πρόκειται για επαναληπτικό διαγωνισμό ο οποίος επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι το ναυπηγείο παραδίδεται έναντι πινακίου φακής στον “φιλέλληνα – πατριώτη” Γ. Προκοπίου ο οποίος έχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους πλοίων και του οποίου όλα του τα πλοία είναι σε σημαία ευκολίας χωρίς έστω και έναν έλληνα Ναυτεργάτη σε αυτά!!!
Σημειώνουμε ότι οι συνολικές οφειλές προς τους εργαζόμενους ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία και το Σωματείο τους καταγγέλλουν ως πράξη ξεπουλήματος το αναφερόμενο τίμημα και απορρίπτουν την σχετική διαδικασία καλώντας τον διαχειριστή να μην αναδείξει πλειοδότη!
Ταυτόχρονα καλούν την κυβέρνηση να δεσμευτεί σε αυτούς για όλα τα δεδουλευμένα και τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις τους.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα δηλώνει την πλήρη στήριξή της στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που σχεδιάζει το Σωματείο τους “Η Τρίαινα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας