Αλβανία-Τουρκία συμμαχία με αιχμή την Ελλάδα-Αλβανική πλατεία με όνομα Ερντογάν!

724
Αλβανία-Τουρκία συμμαχία με αιχμή την Ελλάδα

Η Τουρκία ασκεί στρατηγική βόρειας περικύκλωσης της χώρας μας. Δυστυχώς η Ελλάδα με την άνευρη υποχωρητική πολιτική της την ευνοεί!

Στο πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου υπεγράφησαν επτά συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Αρχικά, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και του Αλβανικού Τηλεγραφικού Πρακτορείου. Στη συνέχεια, μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στην εκπαίδευση των μονάδων επιβολής του νόμου μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Οι δύο υπουργοί Παιδείας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα της Νεολαίας και του Αθλητισμού.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη σε τελετή των εγκαινίων του τζαμιού Et’hem Bey στην πρωτεύουσα.

Ο Ερντογάν έφτασε σήμερα στην Αλβανία για να εγκαινιάσει τα διαμερίσματα που δώρισε η Τουρκία στους κατοίκους που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019 στην Αλβανία.

Μιλώντας από τη βορειοανατολική πόλη Λάτσι, ο Ερντογάν δήλωσε ότι “η αρχή της αδελφοσύνης απαιτεί να μείνουμε κοντά όταν έχουμε ανάγκη και όχι όταν καλούμαστε”.

“Σήμερα παραδίδουμε αυτές τις 522 οικιστικές μονάδες που κόστισαν περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις οικογένειες μια ευτυχισμένη διαμονή. Ευχαριστώ τον Θεό που ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, παρόλο που η Τουρκία δοκιμάστηκε με πολλές φυσικές καταστροφές, σεισμούς και πυρκαγιές, εκπληρώσαμε την υπόσχεσή μας προς την Αλβανία και τους Αλβανούς. Ελπίζω ότι αυτή η φιλία με τόσο ισχυρά θεμέλια θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στη δύσκολη κατάσταση, όλα τα ισχυρά κράτη κλείστηκαν στα σύνορά τους, αλλά εμείς κάναμε το αντίθετο. Βγήκαμε έξω από τα σύνορά μας για να μείνουμε κοντά στους αδελφούς μας με κάθε ευκαιρία που είχαμε”, είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Η κεντρική πλατεία της επαρχιακής πόλης θα μετονομαστεί σε “πλατεία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

Επιτομή της ειρωνείας είναι το γεγονός πως η επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία έγινε την ημέρα της εθνικής επετείου θανάτου του Γεωργίου Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη, του εθνικού ήρωα της Αλβανίας στον αγώνα κατά των Οθωμανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας