Συρία: 4 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες σε επίθεση στη Ντέιρ Εζόρ

692
4 Αμερικανοί στρατιώτες

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά χθες Πέμπτη σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της βορειοανατολικής Συρίας, ανακοίνωσε η κεντρική διοίκηση CENTCOM.

«Οι δυνάμεις της συμμαχίας στο ‘Πράσινο Χωριό’, στην ανατολική Συρία, έγιναν στόχος δύο μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών που έπληξαν δύο κτίρια», ανέφερε η CENTCOM σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση έγινε περί τη 01:00.

«Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες υποβάλλονται σε εξετάσεις για ελαφρά τραύματα και πιθανόν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», πρόσθεσε.

Η κουρδική βάση Γκριν Βίλατζ, που φιλοξενεί δυνάμεις του συνασπισμού που συνεχίζουν να είναι ανεπτυγμένες στη Συρία και καταδιώκουν τους εναπομείναντες πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είχαν ήδη γίνει στόχος επίθεσης με ρουκέτες τον Ιανουάριο, που αποδόθηκε σε φιλοϊρανικές οργανώσεις. Η επίθεση εκείνη δεν είχε προκαλέσει τραυματισμούς.

Πηγή προσκείμενη σε φυλή στην περιοχή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι και η χθεσινή επίθεση έγινε από οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από περιοχή όπου έχουν επιρροή φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί. Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

Φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές ομάδες είναι συγκεντρωμένες δυτικά του Ευφράτη ποταμού στη Ντέιρ Εζόρ, όπου φθάνουν προμήθειες από το Ιράκ μέσω του μεθοριακού περάσματος Μπουκάμαλ.

Εξάλλου χθες, στο γειτονικό Ιράκ, πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι αναχαιτίστηκε και καταρρίφθηκε μη επανδρωμένα εναέριο όχημα (UAV) που πέταγε κοντά στην αμερικανική βάση Άιν αλ Άσαντ.

Κατά τις πηγές αυτές, δεν είναι σαφές αν το UAV χρησιμοποιείτο για τη συλλογή πληροφοριών ή εάν μετέφερε εκρηκτικά. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε απώλειες. Επισήμως, το συμβάν δεν έχει σχολιαστεί από ιρακινές ή αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας