Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Στάση εργασίας στα επισιτιστικά καταστήματα

1109
σύνορα

Σε στάση εργασίας σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, από τις 13.00 έως τις 16.00 στα επισιτιστικά καταστήματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» προχωρά το Παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση στις 15.00 και παρέμβαση στη διοίκηση του αεροδρομίου.

«Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που βαφτίσανε για μισθούς μέχρι τώρα, ούτε με τις υποτιθέμενες αυξήσεις τους την ίδια στιγμή που για τους περισσότερους από μας το κόστος μετακίνησης είναι στα 600 ευρώ το χρόνο…! Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι, να δουλεύουμε συνεχόμενες βάρδιες και στο τέλος να λέμε και «ευχαριστώ»… Κάνουμε πέρα τους εργοδότες και τα τσιράκια τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών μας, το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στις διακοπές, τον αθλητισμό, την υγεία και τον πολιτισμό. Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο ανεξάρτητα από την ειδικότητα, την ηλικία, τη χώρα προέλευσης να δουλεύουν και να αμείβονται με τους ίδιους όρους. Αυτούς των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων», σημειώνει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο, που μαζί με τους εργαζομένους διεκδικούν:

  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. Επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ χωρίς καμία ηλικιακή διάκριση.

  • Να υπογραφεί κλαδική σύμβαση στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά δικαιωμάτων. Να εφαρμοστούν από όλους τους εργοδότες οι συμβάσεις σε Επισιτισμό και αλυσίδες.

  • Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

  • Να καλύπτονται από την εργοδοσία τα έξοδα μετακίνησης.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης.

  • Κατάργηση του 6ήμερου. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και διεύρυνσή τους σε άλλες ειδικότητες.

  • Να καταργηθεί ο νόμος 3986/2011 για τις διαδοχικές ορισμένου χρόνου συμβάσεις που κρατάνε σε ομηρία τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια. Να καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει τις απεριόριστες ορισμένου χρόνου συμβάσεις για τις επιχειρήσεις του αεροδρομίου.

  • Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια full season, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζόμενων, με δικαιώματα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος.

  • Επαναφορά της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ, επέκτασή του και στον Επισιτισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας