Αγνοώντας απαγορεύσεις και στρατό, ξανά στους δρόμους τα “κίτρινα γιλέκα”

1388
στρατό

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων και την κινητοποίηση στρατού για την αντιμετώπισή τους, τα “κίτρινα γιλέκα” βγήκαν και πάλι χθες στους δρόμους, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στον επικίνδυνο αυταρχισμό του Μακρόν.

Χιλιάδες ήταν αυτοί που αγνοώντας την απαγόρευση κατέκλυσαν, για 19ο συνεχόμενο Σάββατο, τους δρόμους στο Παρίσι, όπου αντιμετώπισαν αστυνομικές επιθέσεις με δακρυγόνα κοντά στη λεωφόρο Strasbourg, πλησίον των σιδηροδρομικών σταθμών Gare du Nord και Gare de L’Est.

Ταραχές επίσης σημειώθηκαν σε πόλεις όπως τη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, και τη Τουλούζη και το Μονπελιέ στη νότια Γαλλία. Επιπλέον, επεισόδια καταγράφηκαν στη Λα Ροσέλ (δυτικά) και τη Νίκαια (νοτιοανατολικά), όπου μια 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου των αστυνομικών, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο, η κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Sentinelle» για να στηρίξουν την αστυνομία. Εντούτοις, δεν τόλμησε να φέρει τον στρατό αντιμέτωπο με τους διαδηλωτές, ενώ στις τάξεις του στρατού ήταν έκδηλη η αντίθεση σ’ αυτή την κυβερνητική απόφαση.

Ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις ανδρών του στρατού, ότι “δεν πρόκειται να πυροβολήσουν κατά του γαλλικού λαού“.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας