Κυβέρνηση και μνημονιακή “αντιπολίτευση” με ψεύτικες ειδήσεις εμπαίζουν τους συνταξιούχους

1767
συνταξιούχων

Από χθες εξελίσσεται στην πλάτη των συνταξιούχων με πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες ένα μπαράζ αλληλοδιαψευδόμενων δηλώσεων και ειδήσεων περί αναστολής ή ακύρωσης ή διατήρησης των ψηφισμένων τρεις φορές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νέων μειώσεων στις συντάξεις από 1/1/2019.

Ο Γιούνκερ χθες δήλωσε ότι οι μειώσεις συντάξεων θα γίνει κανονικά. Κύκλοι των Βρυξελλών φέρεται να τον διαψεύδουν διαρρέοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Γιουρογκρουπ του Νοεμβρίου. Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ) λειτουργώντας ως δεύτερο μετά την ΕΡΤ εργαλείο σκοτεινής προπαγάνδας της κυβέρνησης με ρεπορτάζ του ανέφερε ότι οι δανειστές πείστηκαν να μη γίνουν οι μειώσεις των συντάξεων και ότι έχουν ήδη ενημερώσει και τα κόμματα τις αντιπολίτευσης. Αυτά, όμως, διαψεύδουν ότι είχαν τέτοια ενημέρωση.

Είναι ντροπή!!! Δεν φτάνει που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις 26 μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων έχουν φτωχοποιήσει τους συνταξιούχους, τώρα παίζουν και με την αγωνία τους για τις νέες μειώσεις και αντιπαρατίθενται για ψευδείς και αμφιλεγόμενες ειδήσεις.

Νέες μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/19 δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν. Και όχι μόνο, αλλά πρέπει σταδιακά να αποκατασταθούν και οι απώλειες των εισοδημάτων των συνταξιούχων από τις μειώσεις των συντάξεων τους τη μνημονιακή οκταετία. Για να μη γίνουν όμως από 1/1/19 οι ψηφισμένες νέες μειώσεις των συντάξεων, εκτός από τους αγώνες των συνταξιούχων, ένας τρόπος υπάρχει: Να καταργηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις των δύο νόμων (Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου) και του πρόσφατα ψηφισμένου Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που προβλέπουν αυτές τις μειώσεις.

Όλα τα άλλα είναι για κοροϊδία των συνταξιούχων και για να τους βάλουν προεκλογικό δίλημμα ποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα τους κόψει τις συντάξεις, δηλαδή να επιλέξουν το δήμιο που θα τους κόψει τα κεφάλια.

Κ.Τ

Παραθέτουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις που διαψεύδουν το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Reuters: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις

Πηγή που επικαλείται το Reuters τονίζει πως είναι πρώιμη η φημολογία που θέλει την Αθήνα να έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Κατά την ίδια πηγή, είναι ακόμη απαραίτητο να γίνει καλή δουλειά. Δεύτερη πηγή ανέφερε εξάλλου ότι δεν υπήρξε κάποια κατάληξη στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό.

Τι λέει η Κομισιόν

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος διαψεύσεων μεταξύ κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης με αφορμή τις πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται η κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, εκπρόσωπος της Κομισιόν, προχώρησε στη διάψευση των συγκεκριμένων πληροφοριών.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, κληθείς να απαντήσει αν αληθεύει ή όχι δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων  ανέφερε: «Η μόνη θέση που πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψιν είναι η απάντηση που έδωσε για το θέμα ο Πρόεδρος Γιούνκερ και όλες τις άλλες μπορείτε να τις αγνοήσετε» στην οποία ανέφερε πως «pacta sunt servanda», δηλαδή τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται.

Και ανώτατη κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις

«Δεν είναι αληθές το δημοσίευμα  – Δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση, σύζήτηση γίνεται και άρα οι θεσμοί δεν μπορούν ούτε να συμφωνήσουν ούτε να διαφωνήσουν» , τόνισε ανώτατο στέλεχος του  ΥΠΟΙΚ αναφορικά με το δημοσίευμα για τις συντάξεις – Δεν «κλείδωσε» ούτε καν το πακέτο των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ, τόνισε το ίδιο στέλεχος.

Εκτός πραγματικότητος ήταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δέχτηκαν ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο ακόμα και αν δεν περικοπούν οι συντάξεις.

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε σε οικονομικούς συντάκτες πως «εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι αυτό που μεταδίδει το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Είναι λάθος, γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, συζήτηση γίνεται. Άρα (οι θεσμοί) δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν, ούτε να εγκρίνουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι στις συναντήσεις με τους θεσμούς, δεν «κλείδωσε» ούτε καν το πακέτο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αλλά μένουν ανοικτά πόσο θα κοστίσει και πώς ή πότε θα εφαρμοστούν, για κάποια τουλάχιστον από τα μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας