Έδωσαν γη και ύδωρ και εισπράττουν καρπαζιές για το …χρέος. Ο Σόιμπλε χορεύει στο ταψί τους υπαλλήλους των Αθηνών

6469
χρέος

Η κυβέρνηση Τσίπρα, εθελόδουλη μέχρι μυελού οστέων, προσέφερε γην και ύδωρ στους Γερμανούς επικυρίαρχους της χώρας, ψηφίζοντας με πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και κάθε ίχνους δημοκρατίας, ένα καταστροφικό τέταρτο μνημόνιο μέχρι το 2022.
Οι Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σία έσειαν ως “επιτυχία” το “αντάλλαγμα” της Γερμανικής δέσμευσης για δήθεν μέτρα μείωσης του χρέους. Και λέμε δήθεν μέτρα διότι δεν αποτελούν ούτε ασπιρίνες για το μέγεθος του προβλήματος.
Όμως, ούτε καν σε αυτά τα μέτρα δεν ήταν διατεθειμένοι να δεσμευθούν Μέρκελ και Σόιμπλε ενόψει του χθεσινού Eurogroup, ενώ ο Gabriel, εκ μέρους των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, πουλάει ανέξοδα και εκ του ασφαλούς δημόσιες σχέσεις προς την Ελλάδα.
Πολύ περισσότερο δεν δεσμεύονται όταν ακούν πολιτικούς στην Ελλάδα, όπως ο Στ. Θεοδωράκης, που ισχυρίζονται, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι το χρέος δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας, πράγμα που, δυστυχώς, συμμερίζονται, χωρίς να το ομολογούν δημοσίως, όλοι, σχεδόν, οι μνημονιακοί κύκλοι στην χώρα.
Στο χθεσινό Eurogroup (22/5), από το οποίο, ούτως ή άλλως, δεν επρόκειτο να προκύψει τίποτα το θετικό, η Γερμανική πλευρά προσέφερε “τσάι και συμπάθεια” και απλώς μορφές χρονικής μετάθεσης οποιωνδήποτε αόριστων ημίμετρων  για το χρέος όσο ανώδυνη και αν είναι αυτά τα μέτρα για την ίδια και εντελώς ασύμφορα για την Ελλάδα.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας