«Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ’ εντολή Τσακαλώτου» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

2386
ΠΟΕΔΗΝ
Για «άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ’ εντολή Τσακαλώτου» και σκηνές που θυμίζουν «ολοκληρωτικά καθεστώτα» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Για «άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ’ εντολή Τσακαλώτου» και σκηνές που θυμίζουν «ολοκληρωτικά καθεστώτα» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχολιάζοντας την ένταση στη συγκέντρωσή της έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, «οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται κατ’ επανάληψη στα συγκεντρωμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο. Να επιτίθενται, να κλωτσάνε, να βαράνε με πόδια και ασπίδες. Να μας χτυπάνε με μανία. Επιτίθονταν σε έξαλλη κατάσταση. Πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Όπως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Έσπαγαν και έριχναν αιχμηρά αντικείμενα κατά των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Απαράδεκτα πράγματα!».

«Μας έριξαν χημικά εξ επαφής, κατάμουτρα για να μας προκαλέσουν ζημιά. Ήθελαν αίμα! Όλα αυτά κατ’ εντολή Τσακαλώτου, αφού ήταν η τέταρτη φορά που αρνούνταν το ραντεβού.

Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Άλλοι σοβαρότερα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ντροπή για μια κυβέρνηση σε δημοκρατική χώρα» υποστηρίζουν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Έγινε και το εξής ασύλληπτο! Δεν έχει ξανασυμβεί! Πάνω στις επιθέσεις των ΜΑΤ άρπαξαν την ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και τη κατέσχεσαν. Την ζητήσαμε από τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Το αρνήθηκε. Μας ενημέρωσαν ότι η ντουντούκα κατασχέθηκε και βρίσκεται ήδη στην Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που φέρει! Τι θυμίζει αυτό! Πότε και ποιοι κατέσχεσαν τα μέσα μετάδοσης μηνυμάτων των απεργών, των διαδηλωτών;» διερωτάται η ομοσπονδία.

«Τελικά εδέησε να μας δεχτεί ο κ. Τσακαλώτος με συνάντηση που έκλεισε έντρομος ο διευθυντής του γραφείου του στο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και αυτό γιατί ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε εκεί μέχρι την νύκτα. Έκανε ότι δεν γνώριζε τίποτα ο κ. Τσακαλώτος κατά τη συνάντηση για όσα προηγήθηκαν! Την πάπια ο κ. Τσακαλώτος» συνεχίζει.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επί της ουσίας η συνάντηση μαζί του απέβη άκαρπη. «Στο μόνο που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξανασυναντηθούμε! «Νίπτει τας χείρας του» για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τους συμβασιούχους. Άφησε ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της ομηρίας των συμβασιούχων και δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την ένταξή μας στα ΒΑΕ» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως «ο κ. Τσακαλώτος τελικά είναι ο πιο τυχερός υπουργός Οικονομικών στην περίοδο των μνημονίων. Αντικατέστησε τον καταστροφικό κ. Βαρουφάκη και, παρότι υπέγραψε δύο μνημόνια τα οποία εκτείνονται έως το έτος 2060, μένει στο απυρόβλητο…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας