YeniSafak: “Γιγαντώνεται η Τουρκία”-Το καθεστώς Ερντογάν για την σημερινή Τουρκία

775
τουρκία

Παραθέτουμε κείμενο της Yeni Safak, ημιεπίσημο οργάνου του κόμματος του Ερντογάν, με το οποίο παρουσιάζεται το αφήγημα του τουρκικού καθεστώτος για την στρατηγική και τον ρόλο του στις σημερινές συνθήκες στην περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Η Τουρκία κατέστρεψε όλες τις δομές ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποδυνάμωσε τις συμμαχίες που δημιουργήθηκαν εναντίον της στην περιοχή. Αποξένωσε τη Γαλλία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άφησε την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (GCASC) αβοήθητες.

Αυτό αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, τονίζοντας ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε αποτελεσματικά τη στρατιωτική της αποτρεπτική ισχύ. Ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο τη γεωπολιτική της αποφασιστικότητα.

Δεν φοβόταν τα μέτωπα που δημιουργήθηκαν εναντίον της. Στρατεύτηκε.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, η Τουρκία αποκάλυψε ότι η ΕΕ δεν ήταν ποτέ πραγματικά ενωμένη, ότι ήταν διχασμένη και ότι κάθε χώρα ακολούθησε τις δικές της εθνικές πολιτικές.

Η «στάση της Τουρκίας» έφερε στο φως τα σημάδια της διαίρεσης της ΕΕ.

Εκείνοι που λένε «η Τουρκία είναι μόνη» χρειάζονται πλέον να αναθεωρήσουν όλα όσα έχουν συμβεί από τότε που ξέσπασε η κρίση της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν, πλέον, ποιος είναι στην πραγματικότητα μόνος και θα είναι μόνος τόσο στη Μεσόγειο όσο και σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, η Τουρκία είναι μια υπερδύναμη τώρα! Ο κόσμος θα αισθανθεί σαφέστερα την πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια. Αυτό συμβαίνει, γιατί η ίδια η Τουρκία γίνεται επίσης γίγαντας!

Χώρες που ήταν οι νικητές στο τέλος των δύο μεγάλων πολέμων, που διαμόρφωσαν την παγκόσμια τάξη μονομερώς, σχεδίασαν τον χάρτη της οικονομίας και της πολιτικής εξουσίας, προσπαθούν να χωνέψουν την άνοδο και την τόλμη της Τουρκίας.

Η στάση και η παρουσία της Τουρκίας είναι μια έξυπνη στρατηγική που σχεδιάστηκε σχολαστικά, περιέχει σε βάθος εμπειρία και είναι εξοπλισμένη με εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς.

Ένα πολύ προσεκτικό μάτι θα δει ότι κανένα βήμα δεν γίνεται τυχαία, οι προετοιμασίες έχουν προγραμματιστεί με ακρίβεια, ότι τα επόμενα βήματα έχουν υπολογιστεί εκ των προτέρων και ότι ακόμη και οι κρίσεις που προκαλούνται από αυτές τις εκρήξεις έχουν υπολογιστεί ως κέρδη.

Οι κρίσεις ενδυναμώνουν την Τουρκία

Κάθε κρίση μέχρι σήμερα ενίσχυσε τη δύναμη της Τουρκίας και την κατέστησε ισχυρότερη στην περιοχή.

Έτσι, η Δύση, ενοχλήθηκε πολύ από τον «πρώην» σύμμαχό τους που εμφανίστηκε τόσο έντονα στο προσκήνιο.

Οι χώρες των ΗΠΑ και της Ευρώπης αισθάνονται πλέον υποχρεωμένες να συμβιβαστούν με αυτήν.

Η εποχή των απειλών και των μαύρων μηνυμάτων τελείωσε. Στην πραγματικότητα, πιάστηκαν απροετοίμαστες. Αυτό ήταν πέρα ​​από αυτό που περίμεναν. Δεν προέβλεπαν μια τόσο αποφασιστική πολιτική στάση και δράση.

Ήταν πεπεισμένες ότι θα μπορούσαν για άλλη μια φορά να σταματήσουν την Τουρκία χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Βλέποντας την αποτυχία τους, σήμερα τελούν υπό ένα «σοκ Τουρκίας».

Στην πραγματικότητα, αυτή η άνοδος κέρδισε δυναμική μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ποτέ δεν περίμεναν μια τέτοια αύξηση δύναμης.

Σήμερα, όλοι προσπαθούν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τώρα τη διπλωματική της αποτροπή.

Στην πραγματικότητα, ενισχύει περαιτέρω την αποφασιστικότητά της.

Ωριμάζει τις διαφορές στο Αιγαίο για να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, κανένας δεν μπορεί να διακινδυνεύσει έναν πόλεμο με την Τουρκία. Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Σαουδική Αραβία, Ισραήλ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο κόσμος υφίσταται μια αλλαγή που αποτελεί απειλή για την ύπαρξη κρατών, μια αλλαγή σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα.

Τα υπερεθνικά κράτη έχουν ήδη καταρρεύσει. Οι κεντρικοί τομείς ισχύος σε πολλές χώρες καταρρέουν.

Οι μάζες βαδίζουν προς έναν νέο κόσμο και πολλές χώρες δεν είναι ακόμη έτοιμες για αυτό.

Η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να προετοιμαστούν για ένα τέτοιο κόσμο.

Και τώρα… απλώς αρχίζει… με περισσότερες εκπλήξεις να είναι τώρα μπροστά

Μετά την περίοδο της διπλωματίας, υπάρχουν νέες εκπλήξεις για εμάς στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Και αυτό δεν αφορά μόνο το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που ανακαλύφθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας