Βυθίστηκε το καταδρομικό “Moskva”-Ισχυρισμοί ότι χτυπήθηκε από το ΝΑΤΟ

1155

Μια τρίτη εκδοχή διακινείται από κύκλους εκτός των επίσημων διαύλων, για το πλήγμα που δέχθηκε το  “Moskva” και κατέληξε στη βύθισή του.

Οι κύκλοι αυτοί κάνουν λόγο για πυραυλικό πλήγμα στο Moskva που οργανώθηκε και κατευθύνθηκε από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και τους ειδικούς Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στο Ουκρανικό επιτελείο. Άλλωστε το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες του παρέχουν πληροφορίες, στόχους, τακτική και υψηλή διεύθυνση στον Ουκρανικό στρατό.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις πιο αμερικανόδουλες κυβερνήσεις της Δύσης με όχημα τον Ουκρανικό στρατό. Είναι ένας σχεδιασμένος αμερικανονατοϊκός πόλεμος δια αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας και με στόχο μια νέα ανέφικτη αμερικάνικη κοσμοκρατορία. Στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Σε λίγο ο πλανήτης θα φλέγεται και ίσως αυτά που θα δούμε θα μοιάζουν με “κόλαση”!

Άρης Αλεξάνδρου

Τελικά δεν τα κατάφερε το βαρύ ρωσικό καταδρομικό “Moskva” και βυθίστηκε στην διάρκεια της ρυμούλκησης του, σε μια υπόθεση που ξεκίνησε να διαδραματίζεται από εχθές το βράδυ και εξελίχθηκε σε μείζον κτυπημα κατά της Ρωσίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο ρωσικό πολεμικό σκάφος επιφανείας που βυθίζεται μετά τον Β´ ΠΠ.

Η επιχείρηση μεταφοράς εξελίχθηκε τελικά σε αποτυχία, με το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, να την αποδίδει στη θαλασσοταραχή σε συνδυασμό με την απώλεια της πλευστότητα λόγω της φωτιάς.

Το σκάφος είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα το πρωί (αναλόγως της κάθε πλευράς) από πυραυλική επίθεση κατά την ουκρανική πλευρά ή μετά από έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών κατά τους Ρώσους.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε την σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» αναφέρει το μήνυμα, σύμφωνα με το ρωσικό Ria Novosti.

Τη νύχτα της 14ης Απριλίου το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο καταδρομικό Moskva ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν πυρομαχικά.

Το πλήρωμα εκκενώθηκε πλήρως. Παράλληλα, ο κύριος πυραυλικός οπλισμός δεν υπέστη ζημιές, η πηγή της πυρκαγιάς ήταν εντοπισμένη και το πλοίο διατήρησε την πλευστότητα ήταν το πρωινό ανακοινωθέν.

Το καταδρομικό Moskva ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και το πλήγμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Moskva, καθελκύστηκε το 1979 και μπήκε σε υπηρεσία το 1983, ενώ το 2000 υποβλήθηκε σε εκτεταμένη επισκευή και εκσυγχρονισμό, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες αεράμυνάς του, το οπλοστάσιο του αλλά και βελτιώνοντας τα ραντάρ του και τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Ήταν το πρώτο πλοίο της κλάσης Project 1164 Atlant του σοβιετικού ναυτικού. Το συνολικό μήκος των πλοίων της κλάσης είναι 186,4 μέτρα και πλάτος 20,8 μέτρα.

To πλήρες εκτόπισμα φτάνει τους 12.400 τόνους και η μέγιστη ταχύτητα έως τους 32 κόμβους και αρχικά είχε σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρήσεις εναντίον στόχων επιφανείας. Αρχικά ονομαζόταν Σλάβα, αλλά αργότερα μετονομάστηκε σε Μόσκβα (Μόσχα).

Διέθετε δεκαέξι εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας – επιφανείας P-1000 Vulkan που είναι τοποθετημένοι σε δύο σειρές κατά μήκος και των δύο πλευρών της υπερκατασκευής.

Είχε τεράστια δύναμη πυρός αφού στα οπλικά του συστήματα συμπεριλαμβάνονται επίσης και 48 πυραύλους αεράμυνας S-300 Fort – M.

Το ρωσικό καταδρομικό διέθετε επίσης ισχυρά ανθυποβρυχιακά συστήματα με σταθερούς τορπιλοσωλήνες των 533 χιλ τοποθετημένους πίσω από το υπόστεγο σε κάθε πλευρά του σκάφους και δύο δωδεκαπλους εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών πυραύλων RBU-6000 μπροστά στη γέφυρα.

Το υπερυψωμένο τμήμα του καταστρώματος στη πρύμνη επέτρεπε παράλληλα και τη χρήση ενός ελικοπτέρου Ka-27.

Τέλος, ο οπλισμός του περιλάμβανε και έξι πυροβόλα CIWS Gatling των 30χιλ, δύο μπροστά από την γέφυρα και δύο σε κάθε πλευρά του καταδρομικού.

Το κυρίως όπλο στην κατηγορία αυτή αποτελείται από ένα δίδυμο πυροβόλο 130 χιλιοστών που ήταν τοποθετημένο στο μπροστινό τμήμα του πλοίου.

Το ρωσικό καταδρομικό διέθετε επίσης και ένα πλήρες φάσμα αισθητήρων και ραντάρ καθώς και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας