Βρώμικα ουκρανικά παιχνίδια στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια-Βομβάρδισαν 12 φορές, κατηγορούν Ρωσία

372
Οι Ουκρανοί κατηγορούσαν ψευδώς ότι χτυπούν οι ρώσοι το πυρηνικό εργοστάσιο… αλλά οι ρώσοι θα χτυπούν τους ρώσους… – Προφανώς και η προπαγάνδα των ψεμάτων αποκαλύφθηκε.

Η Ουκρανία προφανώς παίζει βρώμικα… στην Zapοrizhia εκεί που βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν συστηματικά πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia ή Zaporozhye (ZNPP) αλλά οι αμερικανικές αρχές… κατηγορούν τους Ρώσους… ότι δεν φέρονται κόσμια στους εργαζόμενους του εργοστασίου…

Αντέδρασε η Ρωσική διπλωματία

Η ρωσική διπλωματική αποστολή στις ΗΠΑ «επέστησε την προσοχή στις τελευταίες δηλώσεις της διοίκησης Biden» για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia ή Zaporozhye (ZNPP).
«Σύμφωνα με τους αμερικανούς η Ρωσία παραμελεί τα ζητήματα της διασφάλισης της πυρηνικής ασφάλειας, ενώ ο ρωσικός στρατός φέρεται να ασκεί βία κατά των υπαλλήλων του πυρηνικού σταθμού», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Κατά τους Ρώσους, ο κύριος ένοχος δηλαδή η Ουκρανία μένει εκτός εικόνας.
Η Ρωσία στοχοποιείται ως υπεύθυνη για τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia ή Zaporozhye ή Zaporizhzhya (ZNPP)… αγνοώντας ότι το έδαφος του πυρηνικού εργοστασίου ελέγχεται από τον Μάρτιο του 2022 από τις Ρωσικές δυνάμεις.
Οι Ουκρανοί κατηγορούσαν ψευδώς ότι χτυπούν οι ρώσοι το πυρηνικό εργοστάσιο… αλλά οι ρώσοι θα χτυπούν τους ρώσους…
Προφανώς και η προπαγάνδα των ψεμάτων αποκαλύφθηκε.

Με βάση στοιχεία που προσκόμισε η Ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει συστηματικά τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, κανόνια πυροβολικού και χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα δηλαδή Drones».
«Μέχρι τις 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 12 επιθέσεις, κατά τις οποίες καταγράφηκαν περισσότερες από 50 εκρήξεις και 5 drones καμικάζι χτύπησαν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia ή Zaporozhye ή Zaporizhzhya (ZNPP) και στην πόλη Energodar που βρίσκεται πλησίον του εργοστασίου».
Επίσης το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, έχει προειδοποιήσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν δολιοφθορά, η οποία θα οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας, παραβίαση της εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων με στόχο να θέσουν ένα εκ των αντιδραστήρων σε κατάσταση μη φυσιολογικής λειτουργίας.
«Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη αποκλεισμού έως και 30 χιλιομέτρων ώστε να κατηγορηθεί η Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία.

«Η αποσιώπηση αυτών των γεγονότων από την αμερικανική κυβέρνηση είναι απαράδεκτη και ενθαρρύνει μόνο την ατιμωρησία των Ουκρανών», τόνισε η ρωσική διπλωματική αποστολή. «Προειδοποιούμε ότι αυτή η ανεύθυνη ρητορική των ΗΠΑ ωθεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να εφαρμόσουν εγκληματικά σχέδια καταστροφής, τις συνέπειες της οποίας η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει για πολλές δεκαετίες».

Προειδοποιούν οι Ρώσοι

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, ανέφερε ότι η Ουκρανία προετοιμάζει μια ηχηρή πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye μέχρι τις 19 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Konashenkov, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Ουκρανία, η Ουκρανία θέλει να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι «δημιούργησε μια ανθρωπιστική καταστροφή» μέσω πυρηνικής τρομοκρατίας χτυπώντας τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye από τη Νικόπολη.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye, που βρίσκεται στο Energodar, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλά πλήγματα στο έδαφος του σταθμού, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης drones, βαρέως πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις αντιμετωπίστηκαν από τα συστήματα αεράμυνας, αλλά οι οβίδες πλήττουν την υποδομή και την περιοχή αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.

Μήνυμα ρώσων… θα κλείσει ο πυρηνικός σταθμός

Η περίοδος θέρμανσης στην Ουκρανία θα διακοπεί εάν ο Ουκρανικός στρατός συνεχίσει να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporozhye (ZNPP)
Οι άνθρωποι ουσιαστικά θα παγώσουν στα σπίτια τους, επειδή δεν θα μπορούν να ζεσταθούν με ηλεκτρισμό, ανέφερε ένα μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye
«Θα έχουν έλλειψη ρεύματος και κρίση, δεδομένου ότι δεν έχουν φυσικό αέριο, και ο χειμώνας είναι μπροστά, θα έχουν πρόβλημα θέρμανσης, ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι…
Οι άνθρωποι ουσιαστικά θα παγώσουν στα σπίτια τους εάν οι ρωσικές δυνάμεις αποφασίσουν να διακόψουν την λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.

«Παρόλα αυτά, το διακύβευμα του καθεστώτος του Ουκρανού Προέδρου Zelensky είναι τόσο υψηλό που είναι έτοιμος να χάσει ακόμη και ενεργειακά αποθέματα προκειμένου να σταματήσει την επίθεση των ρώσων και να μην υποστεί τελική ήττα.

Στις 12 Ιουλίου, ο επικεφαλής της στρατιωτικής – πολιτικής διοίκησης της περιοχής, Yevgeny Balitsky, ανέφερε ότι η περιοχή Zaporizhia θα συνέχισε να τροφοδοτεί την Ουκρανία με ηλεκτρική ενέργεια από τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, το συνολικό κόστος του οποίου φτάνει το 1 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, αν δεν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.
Ωστόσο ο βομβαρδισμός από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας του εδάφους του πυρηνικού σταθμού θα οδηγούσε σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας