Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών:-Αφίχθηκαν στην Ρωσία τεράστιες ποσότητες όπλων από τη Β.Kορέα

25520

Οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι έχει αφιχθεί σε στρατιωτικές αποθήκες στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού από τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν με τον ηγέτη της Β.Κοερέας Κιν Γιονγκ Ουν.

Οι αποθήκες αυτές χρησιμοποιούνται για να τον εφοδιασμό με πολεμοφόδια των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Εάν η Πιονγκγιάνγκ θα μπορέσει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και αυτή την ταχύτητα των προμηθειών (περισσότερα από 1000 κοντέινερ τις τελευταίες εβδομάδες) , τότε θα γίνει ένας από του κύριους προμηθευτές όπλων της Ρωσίας μαζί με το Ιράν και τη Λευκορωσία.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές, τι έχει προτείνει η Ρωσία στην Βόρειο Κορέα ως αντάλλαγμα επισημαίνεται στην αναφορά.

Οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ελάχιστα πιθανό ότι έχει συμφωνηθεί όλο το πακέτο, αλλά είναι αρκετά πιθανό ότι αυτό έχει συζητηθεί κατά την διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεων υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων στην Βόρειο Κορέα.

Κατά την άποψη των βρετανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, πιθανότατα στο πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία, κοινή ανάπτυξη στρατιωτικών τεχνολογιών και συνεργασία σε άλλους τομείς για παράδειγμα στον τομέα του διαστήματος.

Η Β.Κορέα παρέδωσε προηγμένες ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς των 122 χλστ. (με ακτίνα δράσης 40-50 χλμ. αντί των 20-22 χλμ. των νυν ρουκετών των ΒΜ-21) βλήματα πυροβολικού των 152 χλστ. κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας