“Van Gogh Alive – the experience” στη Θεσσαλονίκη

915
gogh

Η μεγαλειώδης έκθεση-εμπειρία,  που μάγεψε περισσότερους από 200.000 θεατές στην Αθήνα  και περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάζοντας τους νέους διεθνείς τρόπους προσέγγισης της τέχνης, η απόλυτη αυτή βιωματική εμπειρία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της ΔΕΘ, από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 20 Ιανουαρίου 2019.

Ένας νέος επαναστατικός τρόπος προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας

Όταν τα νέα μέσα και η τεχνολογία επικοινωνούν με τους μεγάλους καλλιτέχνες, γεννιέται ένας νέος επαναστατικός τρόπος προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας. Ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους. Μία αρμονική και δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα με τους μεγάλους οικουμενικούς δημιουργούς. Μία ουσιαστικά εκπαιδευτική και, παράλληλα, άκρως διασκεδαστική διαδικασία για όλες τις ηλικίες, με την καθολική και απόλυτη διαδραστική συμμετοχή του κοινού.

Η μεγαλειώδης έκθεση «Van Gogh Alive – the experience» είναι μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, σε μία και μόνο φορά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Και μάλιστα, όχι με τον καθιερωμένο συνήθη τρόπο, κάτι που για πολλούς θεωρείται πλέον ξεπερασμένο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον  -μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, προβάλει, δηλαδή, ολόκληρο τον κόσμο του.

Μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα

Στην έκθεση, 3.000 πίνακες, σκίτσα, αλλά και κινούμενες εικόνες προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού: στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα. Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας, δημιουργούν μία εκπληκτική τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική, αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία. Οι ρέουσες εικόνες, που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από πού προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σε ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και καλλιτέχνησε, στο Άμστερνταμ, την Προβηγκία, το Παρίσι.

Βιωματική εμπειρία, πνευματική και, ταυτόχρονα, σωματική

Υπερβαίνοντας τον χρόνο και τον χώρο με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω μας και εισχωρούν μέσα μας, η έκθεση μάς δίνει τη δυνατότητα να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Βίνσεντ. Σε μία ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό με έναν μοναδικό τρόπο. Σε μία κατ’ ουσία βιωματική εμπειρία, πνευματική και, ταυτόχρονα, σωματική, που είναι παράλληλα διασκεδαστική και βαθιά παιδευτική.

Με έναν ονειρικό τρόπο, αυτό το ιδιότυπο και εντυπωσιακό «πλανητάριο» μεταφέρει ακαριαία τους επισκέπτες στο σύμπαν του Βαν Γκογκ. Αντικατοπτρίζοντας το όλον του. Τη δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, τη θυελλώδη ζωή του. Τους καλεί να αφεθούν απαλά σε μία επικοινωνία και επαφή πρωτόγνωρη, να βυθιστούν γλυκά σε μία εμπειρία τονωτική, πλούσια και αλησμόνητη.

Σε αυτήν τη διαδικασία, ο θεατής, αφού ενσωματωθεί κυριολεκτικά ως συστατικό της στοιχείο, παρεμβαίνει και ο ίδιος, μέσω των social media, σε πραγματικό χρόνο και χώρο. Οι παρεμβάσεις του προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook Twitter Wall, ενώ διαχέονται και σε όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες, σε μία εξαιρετική αναγωγή της συγκινησιακής εξατομικευμένης εμπειρίας σε συλλογική. Μέσω της καθολικής επικοινωνίας με την τέχνη, διασφαλίζεται  και η απόλυτη εις βάθος επικοινωνία του θεατή – επισκέπτη με τα έργα, αλλά και με τον δημιουργό τους.

Τιμές εισιτηρίων από 8 έως 15 ευρώ.
Οι κανονικές τιμές εισιτηρίων είναι: ενήλικες: 15 ευρώ,  παιδιά / φοιτητές / άνεργοι / 65+: 12 ευρώ. Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Για ομαδικές κρατήσεις τηλ. 210 7258510.

Πακέτα εισιτηρίων: Family 1:  4 ατόμων: 1 ενήλικας + 3 παιδιά – Τιμή Πακέτου: 45 ευρώ
Family 2:  4 ατόμων: 2 ενήλικες + 2 Παιδιά – Τιμή Πακέτου: 48 ευρώ
Family Max:  5 ατόμων: 2 ενήλικες + 3 Παιδιά – Τιμή Πακέτου: 59 ευρώ
Family Plus:  6 ατόμων: 2 ενήλικες + 4 Παιδιά – Τιμή Πακέτου: 70 ευρώ.

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινές: 13:00 έως 22:00  – Τελευταία είσοδος 21:00 Σαββατοκύριακα: 10:00 έως 22:00 – Τελευταία είσοδος 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας