Τραυματισμοί και συλλήψεις στην Κοζάνη-Επεισόδια σε διαμαρτυρία για την “φωτοβολταϊκή μπίζνα”

1010

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πέντε έχουν συλληφθεί στην Καλαμιά Κοζάνης από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αναλάβει, με καταστολή και αυταρχισμό την προστασία των επενδύσεων, αυτή τη φορά την εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου. Η επέμβαση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Όπως κάθε μέρα εδώ και καιρό, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρέθηκε εκεί για να τους απομακρύνει και να διευκολύνει την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα προχώρησε σε σύλληψη κατοίκου τον οποίο οδήγησε στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από τα γύρω χωριά, Σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατοίκους και να εκφράσουν μαζί τους την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης εταιριών.

Κάτω από την άμεση κινητοποίηση και τα μαζικά χαρακτηριστικά που απόκτησε, σταμάτησαν οι εργασίες των εκσκαφέων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης καταγγέλλει «την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους κατοίκους της Καλαμιάς, σε εργαζόμενους και φοιτητές που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνας τους απέναντι στους πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους».

Επισημαίνει ακόμα πως «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, την βία και τους τραμπουκισμους που εξαπέλυσαν, σε βάρος αυτών που διαμαρτύρονταν για την καταστροφή που προκαλείται από την επέλαση των πράσινων αρπακτικών. Είναι πρόκληση και ντροπή η αστυνομία να υπερασπίζεται με υπερβάλλοντα ζήλο τα κέρδη της κάθε εταιρείας, και να χτυπάει το λαό. Αναίτια και προκλητικά προχώρησαν σε 6 συλλήψεις με σκοπό να τρομοκρατήσουν το λαό. Μάταια όμως, τώρα θα νιώσουν την οργή μας. Απαιτούμε άμεσα την απελευθέρωση των συλληφθέντων, να μην τολμήσουν να απαγγείλουν κατηγορίες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας