Τραγικός θάνατος για 200 Ουκρανούς από TOS-1-Χάθηκαν 3-Τάγματα αρμάτων

2070

Πύρινη κόλαση έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Χερσώνας με τις ουκρανικές δυνάμεις που εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Sukhoi Stavok και Kostromka να καίγονται ζωντανοί από εμπρηστικές βόμβες TOS-1.

Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν το σενάριο της ενέδρας και του εγκλωβισμού τους στο “τούνελ θανάτου” όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το WarNews247 μερικές ημέρες πριν.

Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο Λόχους που χάθηκαν στις περιοχές αυτές με την 28η ουκρανική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία να έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για σκηνές Αποκάλυψης στην περιοχή της Χερσώνας. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Χάρη στα ρωσικά βαριά συστήματα πυροβολικού, η απόπειρα αντεπίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων ματαιώθηκε. Μόλις οι ουκρανικοί στρατιωτικοί προσπάθησαν να πάρουν θέσεις για επίθεσή, δέχθηκαν επιτυχώς πολλαπλά πλήγματα με όλμους και βαριά συστήματα TOS-1. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν πολύ μεγάλες απώλειες. Υπολογίζεται ότι οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φτάνουν τα 200 άτομα.

Σήμερα, η δραστηριότητα των ουκρανικών στρατευμάτων στην Χερσώνα ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι, πιθανότατα λόγω των μεγάλων απωλειών, το Κίεβο βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο”.

O ρωσικός Στρατός απέκρουσε την ουκρανική αντεπίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τέταρτη ημέρα, η επίθεση του ουκρανικού στρατού στη Χερσώνα επιβραδύνθηκε. Οι Ουκρανοί μέχρι στιγμής έχουν αναστείλει τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σχεδόν σε όλους τους τομείς του μετώπου.

► Οι προσπάθειες των Ουκρανών να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες στην κατεύθυνση Zelenodolsk-Novovoznesensk συνεχίζονται, σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές μάχες.

► Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί διαρκώς πυροβολικό, MLRS, και πυραύλων, συστήματα TOS-1 και αεροπορία.

► Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να διασπάσουν τις ρωσικές άμυνες κοντά στο Osokorovka, Novo-Vorontsovka, Apostolov.

► Τα ρωσικά στρατεύματα άλλαξαν τακτική τους θέση, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στον οικισμό Πετρόβκα.

-Η διοίκηση των Ουκρανών συγκεντρώνουν πρόσθετες δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν άλλη μια προσπάθεια επίθεσης και επέκτασης της ζώνης ελέγχου, κυρίως κοντά στην Kostromka και τη Vysokopole.

-Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπόρεσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο στα νότια τμήματα του Olgino και της Vysokopole.

-Οι μάχες συνεχίζονται στα βόρεια προάστια στο Αρχάγγελσκ

-Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Thorn Pod και του Zelenyi Hai.

-Στις κατευθύνσεις Myrne και Lyubomirovka (Red Banner) δεν υπάρχουν επιχειρήσεις. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναλάβει θέσεις άμυνας.

-Πριν από μισή ώρα, οι Ουκρανοί εξαπέλυσε άλλη επίθεση από την Kiselivka προς την κατεύθυνση Blaohodatnoe στο μέτωπο Snigirev.

Πύρινη Κόλαση μεταξύ Χερσώνας και Νικολάεφ

Ο ρωσικός στρατός ετοίμασε μια πύρινη κόλαση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, που προχωρούσαν μεταξύ Χερσώνας και Νικολάεφ.

MLRS και TOS-1 βομβαρδίζουν κατά μέτωπο τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκτήσουν βάση  στην κατεύθυνση Νικολάεφ-Kryvyi Rih.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

“Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να κερδίσει έδαφος σε ορισμένες περιοχές στην κατεύθυνση Nikolaev-Kryvyi Rih.

Η αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό προκαλούν σημαντικές απώλειες σε μονάδες και εφεδρείες των ουκρανικών στρατευμάτων.

Σε μόλις μια ημέρα εχθροπραξιών προς αυτή την κατεύθυνση, ο εχθρός έχασε 13 άρματα μάχης, 19 οχήματα μάχης πεζικού, 12 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 11 φορτηγά με βαριά πολυβόλα και περισσότερους από 330 στρατιωτικούς. Δύο στρατιώτες συνελήφθησαν.

Στην περιοχή Andreevka, στη Χερσώνα, δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 και ένα μαχητικό MiG-29 που έφερε αμερικανικούς πυραύλους αντιραντάρ HARM, καταρρίφθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις έπληξαν: το σημείο προσωρινής ανάπτυξης της 17ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης στην περιοχή  Bereznegovatoe, καθώς και υπόστεγα με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό της 46ης ταξιαρχίας στην περιοχή Belaya Krinitsa της περιοχής Νικολάεφ.

Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και έως και 10 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν” καταλήγει η ενημέρωση.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μένουν χωρίς προμήθειες

Η ουκρανική διοίκηση, μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Χερσώνα και Νικολάεφ, αναζητά επιλογές για να βγει από την κατάσταση που είναι εξαιρετικά δύσκολη για τα ουκρανικά στρατεύματα στο νότο.

Οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα, και αυτό έγινε σε μόλις τρεις ημέρες. Ταυτόχρονα, τα απομεινάρια των ουκρανικών δυνάμεων είναι ουσιαστικά χωρίς επικοινωνία, διασκορπισμένα στα πεδία της Χερσώνας.

Αρκετές σχετικά μεγάλες ουκρανικές ομάδες έπεσαν σε ενέδρες. Αυτό έγινε γιατί  λόγω της εκτεταμένης γραμμής “αντεπίθεσης”, όταν τα εμπρός αποσπάσματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέληξαν στην περιοχή του οικισμού Dry Stavok στην αριστερά όχθη του ποταμού Ingulets με εκτεθειμένες πλευρές.

Μόλις χθες το βράδυ, διάσπαρτες εχθρικές δυνάμεις συνολικά έως και δύο λόχων εκκαθαρίστηκαν στην περιοχή Sukhoi Stavka και Kostromka. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να εισέλθουν στους οικισμούς υπό την κάλυψη της νύχτας για να προσπαθήσουν να αντισταθούν από εκεί. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς που προσπάθησαν απέτυχαν λόγω των ρωσικών MLRS.

Τώρα, στα πεδία των μαχών, υπάρχουν αναφορές ότι ο ουκρανικός στρατός, διασκορπισμένος στην πραγματικότητα στη γυμνή στέπα, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους διοικητές τους για να λάβει δεδομένα σχετικά με ποια κατεύθυνση να κινηθεί, πού να περιμένει προμήθειες .

Το ζήτημα της τροφοδοσίας των ουκρανικών στρατευμάτων που πέρασαν στην αριστερή όχθη του Ingulets –το τμήμα που επέζησε– επείγει για τους Ουκρανούς διοικητές. Τα ουκρανικά αποσπάσματα εξαπέλυσαν αντεπίθεση, αλλά στο τέλος χάθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κάθε είδους οργανωμένη προμήθεια.

Δείτε βίντεο: Ομολογία Ουκρανού στρατιώτη σύμφωνα με τους Ρώσους.

“Σε δύο ημέρες χάσαμε τη μισή δύναμη μας. Οι Ρώσοι και οι πολιτοφυλακές έχουν τα πάντα”.

“Σκραπ” 94 άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε τρεις ημέρες

Σε τρεις ημέρες μιας στην Χερσώνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 94 άρματα μάχης.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, έχοντας χάσει τρία τάγματα αρμάτων μάχης μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

Τη στιγμή που το Κίεβο αντιμετωπίζει ελλείψεις στρατιωτικού εξοπλισμού, τέτοιες απώλειες είναι κολοσσιαίες για το στράτευμα του.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, για την περίοδο από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μόνο μεταξύ των δυνάμεων που προσπαθούσαν να αναπτύξουν μια αντεπίθεση στην Χερσώνα έφτασαν τα 94 άρματα μάχης, που αντιστοιχεί στην απώλεια τριών τάγματα αρμάτων μάχης.

Οι απώλειες αποδείχθηκαν τόσο τεράστιες που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σταμάτησαν απότομα τις επιθετικές επιχειρήσεις, πιθανώς φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να υποστούν πολύ πιο σοβαρές απώλειες σε περίπτωση αντεπίθεσης του ρωσικού στρατού.

Η απώλεια τριών ταγμάτων αρμάτων μάχης είναι μακράν μια από τις μεγαλύτερες απώλειες στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν ότι μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού θα μπορούσε επίσης να καταστραφεί, και επομένως πραγματικές απώλειες , συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Επιπλέον έχουν καταστραφεί 81 ΤΟΜΑ και 66 τεθωρακισμένα ” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας