Τουρκική επίθεση στην Β.Συρία: Μπαράζ πυροβολικού και προώθηση ειδικών δυνάμεων

801
Τουρκική επίθεση στην Β.Συρία

Σφυρίζει αδιάφορα η Ελλάδα απέναντι στην εισβολή της «συμμάχου» Τουρκίας

Μπαράζ πυρών από αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina των 155 χλστ. σε αμυντικές θέσεις του συριακού Στρατού στην επαρχία Χασάκα και στα προάστια της πόλης Ταλ Ταμρ, στην βορειοανατολική Συρία οι τουρκικές επιχειρήσεις μπήκαν στην τέταρτη ημέρα της εισβολής στο συριακό έδαφος, έχοντας μικρά εδαφικά κέρδη μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα το τουρκικό πυροβολικό έπληξε το χωριό αλ Γκοζάλιγια, βόρεια του Ταλ Ταμρ.

Το τουρκικό πυροβολικό το ακολούθησαν επιθέσεις των φιλότουρκων μονάδων των τουρκόφωνων, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με σύγχρονα ΤΟΜΑ.

Τις επιθέσεις τους τις υποστήριξαν ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού και ένας λόχος Στρατοχωροφυλακής

Το Ταλ Ταμρ, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 25.000 και απέχει 30 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία, είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί διασταύρωση στον αυτοκινητόδρομο Μ4 που συνδέει την περιοχή Τζαζίρα στη βορειοανατολική Συρία με την επαρχία του Χαλεπίου στα βορειοδυτικά.

Η τουρκική εισβολή φαίνεται ότι στοχεύει στο να καταστρέψει τις συριακές θέσεις στις περιοχές που έχουν ανακτήσει τον έλεγχο για να αποτρέψει ενδεχόμενη προσπάθεια της Δαμασκού να ανακαταλάβει τις περιοχές των οποίων έχει απωλέσει τον έλεγχο, ειδικά στα βορειοδυτική περιοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του συριακού Στρατού είναι το Χαλέπι. Δεν έχει καταφέρει να ελέγξει πλήρως την πόλη με αποτέλεσμα η Ιντλίμπ που βρίσκεται στα δυτικά του, βιώνει τον έβδομο χρόνο κατάληψής της από τους ισλαμιστές.

Αν δεν καταλάβει ολοκληρωτικά το Χαλέπι, δεν θα μπορέσει να επιτεθεί στην Ιντλίμπ και να αναχαιτίσει ισλαμιστές και Τούρκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας