Τουρκία: Αυξάνει 40% τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!!

538

Η Τουρκία θα αυξήσει τους δασμούς σε όλες τις αφίξεις οχημάτων από την Κίνα κατά 40%, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις εισαγωγές προβάλλοντας  ως αφορμή μια προσπάθεια και να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ο δασμός που θα επιβληθεί θα είναι τουλάχιστον 6.515 ευρώ, σύμφωνα με προεδρική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μετά από 30 ημέρες.

Η Τουρκία είχε αυξήσει τον τελωνειακό δασμό στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα το 2023 για να στηρίξει υποτίθεται το πρώτο εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικό όχημα της χώρας, της μάρκας Togg.

Η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που έφθασε περίπου το 75,5% στα τέλη Μαΐου, διατηρώντας σφιχτή νομισματική πολιτική, ενισχύοντας τη δημοσιονομική της θέση και μειώνοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Είναι γεγονός πως η Κίνα αντιμετωπίζει κλιμακούμενες εμπορικές πιέσεις παγκοσμίως λόγω των αυξανόμενων εξαγωγών της σε ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία πολλές χώρες υποστηρίζουν ότι επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το Πεκίνο.

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει αν θα επιβάλλει , στο πλαίσιο μιας αντικινέζικης στρατηγικής, την επόμενη εβδομάδα αν θα επιβάλει προσωρινούς πρόσθετους δασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας