Το Κίεβο είχε 10.000 νεκρούς-30.000 τραυματίες στις αντεπιθέσεις σε Χερσώνα-Χάρκοβο

1394
Το Κίεβο είχε 10.000 νεκρούς

Τρομακτικές ήταν οι ουκρανικές απώλειες κατά την διενέργεια των δύο αντεπιθέσεων σε Χερσώνα και Χάρκοβο καθώς έφτασαν τους 10.000 νεκρούς και τους 30.000 τραυματίες!

Όλα αυτά μέσα σε 10 ημέρες!

Υπήρξαν εδαφικά κέρδη αλλά αυτό έγινε με τρομακτικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές ενώ οι Ρώσοι είχαν πολύ λίγες απώλειες καθώς οι φρουρές τους στις πόλεις του Χαρκόβου ήταν μικρές και υποχώρησαν άμεσα και έγκαιρα ενώ οι δυνάμεις τους στην Χερσώνα ήταν καλά οχυρωμένες και απλώς αντιμετώπισαν τις επιθέσεις χιλιάδων Ουκρανών σε ανοιχτό πεδίο με τη βοήθεια του ρωσικού Πυροβολικού.

Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης στην πόλη Πέσκι στο Ντονιέτσκ από τους Ουκρανούς.

Επιτέθηκαν κατά κύματα με μεγάλο αριθμό ανδρών και τεθωρακισμένων και κυριολεκτικά συνετρίβησαν μέσα σε ένα «λουτρό αίματος».

Σε ότι αφορά τις εδαφικές απώλειες οι Ρώσοι υπέστησαν σοβαρή ήττα αλλά το αν αυτό θα παραμείνει έτσι θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλα πλήγματα και οι εφεδρείες τους πλέον έχουν φανερωθεί και έχουν μετατοπιστεί σε ευάλωτα σημεία.

Εφεδρείες που θα παραμείνουν στις καταληφθέντες πόλεις για να τις κρατήσουν.

Η ουκρανική προέλαση σταμάτησε επί της ουσίας στην Λίμαν.

Μετά καλό θα είναι να τοποθετήσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση. Οι Ρώσοι ελέγχονυ στην Ουκρανία 120.000 τ.χλμ. και οι Ουκρανοί από αυτά πήρα πίσω 2.000 τ.χ΄μ. δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 1,6%. Αυτά λένε οι αριθμοί.

1,6% με τίμημα 10.000 νεκρούς, μένει να φανεί αν μπορεί να χαρακτηριστεί κέρδος…

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου οι ρωσικές δυνάμεις, Αεροπορία και κατευθυνόμενα βαλλιστικά όπλα, αλλά και βλήματα cruise κτυπούν τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Ακόμα και το Κίεβο έχει πολύωρες διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα το μετρό να έχει σταματήσει και η διαδικτυακή σύνδεση να έχει διακοπεί. Το 60% της πόλης δεν έχει πλέον ρεύμα.

Οι σιδηροδρομικές επικοινωνίες με Σούμι, Χάρκοβο και Πολτάβα έχουν διακοπεί και συνεπώς έχει διακοπεί η ενίσχυση των ουκρανικών στρατευμάτων και ο εφοδιασμός τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας