Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε βρώμικες επιχειρήσεις εκκαθάρισης Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

1325

Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε «τοπικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, προκειμένου, όπως εξήγησε, να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στον θύλακα.

«Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών εξουδετερώθηκαν, με τη βοήθεια όπλων υψηλής ακρίβειας, θέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη γραμμή του μετώπου και βαθιά» στο έδαφος του θύλακα, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Το υπουργείο τόνισε ότι σκοπεύει «να αφοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας, να διασφαλίσεικαι την αποχώρησή τους από τα εδάφη μας και να εξουδετερώσει τις στρατιωτικές τους υποδομές».

Παράλληλα επεσήμανε ότι βάλλει εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων και όχι εναντίον πολιτών ή μη στρατιωτικών υποδομών στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν».

Το Μπακού διευκρίνισε ότι έχει ενημερώσει τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, η οποία ελέγχει αν τηρείται η εκεχειρία του 2020, όπως και την Τουρκία.

Η Αρμενία από την πλευρά της επισημαίνει ότι δεν διαθέτει στρατιωτικό προσωπικό στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ότι προτεραιότητές της παραμένουν ανθρωπιστικές.

Ο Ρούμπεν Βαρντανιάν, ένας δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης που ήταν επικεφαλής της αρμενικής διοίκησης του Ναγκόρνο Καραμπάχ ως τον Φεβρουάριο, έγραψε στο Χ: «Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μαζική επίθεση του πυροβολικού εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στοχοθετώντας πόλεις και αμάχους σε μεγάλη κλίμακα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας