Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί από τουρκικές δυνάμεις εναντίον θέσεων Συριακού Στρατού

587

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν θέσεις ανάμεσα στα χωριά Wahshiye και Kafir Qaris

Στη Συρία έχουν εισβάλει οι τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενωθεί με περισσότερους από 5.000 Τουρκμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο ανταποκριτής του hawarnews στην περιοχή, ο τουρκικός Στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του βομβαρδίζουν αυτή την ώρα την περιοχή μεταξύ των χωριών Wahshiye και Kafir Qaris.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ANHA, τα χωριά Baylunya και Sheikh Issa βομβαρδίστηκαν με βαρέα όπλα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στόχο τις θέσεις του συριακού Στρατού και συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς για ακόμη μια μέρα. Να θυμίσουμε ότι χθες η Άγκυρα εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά του συριακού Στρατού που σκότωσαν τουλάχιστον 17 Σύρους.

Στη Συρία εισέβαλαν δύο μηχανοκίνητα Τάγματα και δύο λόχοι ειδικών δυνάμεων που εισήλθαν στο συριακό έδαφος στην περιοχή του Κομπάνι, ένα από τα σημεία της τουρκικής προώθησης, υποστηριζόμενα από έξι τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 ATAK.

Τουλάχιστον 50 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, όπως επίσης και κινητές πυροβολαρχίες SHORAD, μαζί με ατέλειωτες φάλαγγες αυτοκινούμενων πυροβόλων

Μονάδες του τουρκικού Στρατού εισήλθαν και στην Αφρίν που έτσι ή αλλιώς είναι υπό την κατοχή των Τούρκων, αλλά και στο Χαλέπι.

Αν καταφέρουν και μείνουν στο Χαλέπι, θα έχουν καταφέρει ένα μεγάλο βήμα στο να κυριαρχήσουν στην βόρεια Συρία

Στο Κομπάνι, που κατοικείται από κουρδικούς πληθυσμούς σκοτώθηκαν 11 άτομα.

Συριακή στρατιωτική πηγή είπε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι «τουλάχιστον τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν. Οποιαδήποτε επίθεση στις θέσεις μας θα αντιμετωπιστεί με άμεση απάντηση», πρόσθεσε.

Συριακές μονάδες ανθίστανται στην περιοχή του Χαλεπίου, ενώ και στην περιοχή του Κομπάνι ακούγονται πυρά από πλευράς Κούρδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας