Συγγνώμη

2194

Εγώ, η Αναστασία Βούλγαρη, η άγνωστη- γνωστή θεοδωρακική λογοτέχνης,  απευθύνομαι στον ρωσικό λαό και του ζητώ συγγνώμη.

Γιατί η κυβέρνηση της Χώρας μου με την ανοχή ή τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού συστήματος  ακολουθεί τη νατοϊκή γραμμή ενάντια στους Ρώσους, αλλά και στους Έλληνες της Μαριούπολης, του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ και των Ρώσων- Ουκρανών πολιτών που σφαγιάζονταν από τα ναζιστικά Τάγματα Αζόφ από το 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Γιατί η κυβέρνηση της χώρας μου με τη σιωπηρή ανοχή σύσσωμου του πολιτικού συστήματος ακολουθεί τη γραμμή της ΕΕ και συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Βεβαίως, η Ρωσία ήδη το ξεπερνά αυτό, αλλά υπάρχει και το ηθικό ζήτημα, το οποίο προσωπικά δεν μπορώ να ανεχτώ και να ξεπεράσω.

Γιατί η κυβέρνησή μας έστειλε  όπλα στην Ουκρανία, για να βοηθήσει τους νεοναζί στην εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ζητώ συγγνώμη, διότι η κυβέρνησή μας κατέστρεψε χιλίων χρόνων φιλικές σχέσεις με τον ρωσικό λαό. Με τον λαό που οι παππούδες μας πολέμησαν χέρι χέρι (η απόσταση εδώ δεν παίζει ρόλο) τον ναζισμό. Εξακόσια ελληνικά χωριά σφαγιάστηκαν- εξανδραποδίστηκαν από τους ναζί. Ένα εκατομμύριο Έλληνες σκοτώθηκαν από το 1940 έως το 1944.  Το Λένινγκραντ πολιορκήθηκε. Η Λευκορωσία σφαγιάστηκε. Οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης υπέστησαν την ίδια και χειρότερη βία.

Υποκλίνομαι με σεβασμό στις οικογένειες των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν. Στις οικογένειες των κομμουνιστών Ρώσων πολιτών (μελών του ΚΚΡΟ) που πήγαν εθελοντές στην Ουκρανία και σκοτώθηκαν, και τους ζητώ συγγνώμη για τις ενέργειες της κυβέρνησής μας αλλά και την στάση σύσσωμης της ελληνικής Αριστεράς.

Στέλνω τον σεβασμό μου στους δημοκράτες της Ουκρανίας, που διώκονται από τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και στις οικογένειες των δημοκρατών Ουκρανών φαντάρων, που η νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου τους εξαναγκάζει σε αποστολές αυτοκτονίας, ενώ γνωρίζει τη ρωσική υπεροπλία.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, ζητώ συγγνώμη από τους Ρώσους καλλιτέχνες για τη δίωξή τους από την ελληνική κυβέρνηση με τις ακυρώσεις των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας