Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο με ανοιχτή πόρτα και με φρένα που “δεν πιάνουν”

903

Μόνο τρόμο προκαλεί το βίντεο που έχει αναρτηθεί και δείχνει συρμό του ηλεκτρικού σταθμού να κινείται με ανοιχτή την πόρτα του βαγονιού!

Όπως φαίνεται σε βίντεο που τράβηξε επιβάτης μέσα από συρμό του ΗΣΑΠ, το τρένο κινούνταν με τη μία πόρτα του βαγονιού ανοιχτή, γεγονός που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τους επιβάτες. Ο μηχανοδηγός κάλεσε από τα μεγάφωνα τους επιβάτες να μην πλησιάζουν στο… κενό. Τελικά στον σταθμό Μαρούσι ζήτησε από τους επιβάτες να κατέβουν και να περιμένουν άλλο συρμό για να συνεχίσουν τη διαδρομή, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Το περιστατικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ σε χθεσινή του ανακοίνωση, με τίτλο «Οι αλήθειες όσο και αν προσπαθούν… δεν κρύβονται!»

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ «ένας συρμός κινήθηκε μεταξύ δύο σταθμών με μια πόρτα στην καμπίνα επιβατών ανοιχτή λόγω αστοχίας υλικού και τον οδηγό να ανακοινώνει από τα μεγάφωνα στους επιβάτες να απομακρυνθούν από την συγκεκριμένη πόρτα».

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο. Ούτε άτυχη στιγμή είναι, ούτε δολιοφθορά, ούτε το κακό το μάτι φταίει, ούτε ο κακός μας ο καιρός” τονίζει  το Σωματείο. “Η τεράστια έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη ανταλλακτικών που έχει σαν αποτέλεσμα η συντήρηση των συρμών να γίνεται με ανταλλακτικά παροπλισμένων, η παλαιότητα του τροχαίου υλικού και η ανεπάρκεια των υπηρεσιακών παραγόντων είναι οι αιτίες για όλα αυτά”

Καθημερινό φαινόμενο όμως είναι και τα προβλήματα στην πέδηση (φρένα) των συρμών. «Ένας συρμός δεν κατάφερε να σταματήσει στην σωστή θέση κατά μήκος της αποβάθρας του σταθμού και συνέχισε για τον επόμενο χωρίς να επιβιβάσει ή αποβιβάσει επιβάτες», καταγγέλλει το Σωματείο, ενώ πολύ συχνές είναι ανάλογες καταγγελίες εργαζομένων.

Συρμός αναγκάστηκε να σταματήσει στα Άνω Πατήσια και να αποβιβαστούν άρον – άρον όλοι οι επιβάτες, καθώς έβγαινε καπνός εξαιτίας προβλήματος στα φρένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας