Στο σφυρί ακίνητα(κατοικίες,οικόπεδα κλ)για χρέη στην εφορία-Το δημόσιο ξεκίνησε επιδρομή…

713

Τράπεζες και Εφορία δίνουν τη χαριστική βολή στην πρώτη κατοικία και την μικρή ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού. Η ΑΑΔΕ, λόγω της υπέρογκης φορολογίας που δεν έχει αναπτυξιακό και παραγωγικό αντίκρισμα, διότι κατασπαταλάται από ένα αναποτελεσματικό κράτος και τη διαπλεκόμενη ολιγαρχία, βλέπει τα χρέη στο δημόσιο να διογκώνονται χωρίς διέξοδο!

«Κύμα» πλειστηριασμών ακινήτων για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία ετοιμάζει η ΑΑΔΕ από το Νοέμβριο στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε 4 εκατ. οφειλέτες να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατόν προς το ταμείο.
Με βάση τον προγραμματισμό 21 νέα ακίνητα οφειλετών ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί από τον επόμενο μήνα με τη λίστα να περιλαμβάνει κατοικίες, διαμερίσματα, βιομηχανικά κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια ακόμη και πάρκινγκ.
Οι τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από 10.000 ευρώ και φθάνουν στα 7 εκατ.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη το μέτρο των πλειστηριασμών θα επεκταθεί και θα ενταθεί τους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το ρεύμα των απλήρωτων φόρων και αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων χρεών.
Τα στοιχεία για τις φορολογικές οφειλές παραμένουν ανησυχητικά καθώς οι ληξιπρόθεσμες ξεπερνούν τα 105 δισ. ευρώ ενώ καταγράφεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεγάλων οφειλετών με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ κατά 223 φυσικά και νομικά πρόσωπα στα 9.095 συνολικά, γεγονός που έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο και την ΑΑΔΕ.
Στον προθάλαμο των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι.

Από τους οφειλέτες αυτούς 1.463.635 έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα και 2.005.499 φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών άνω των 500 ευρώ που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν τα εξής μέτρα:

α) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,
β) Κατάσχεση ακινήτων.

Πριν από τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης είναι υποχρεωτική η κοινοποίηση από τη φορολογική διοίκηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής της οφειλής με εξαίρεση την κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του φορολογουμένου ή τρίτου.
Από την ημέρα επίδοσης στον οφειλέτη αντιγράφου της έκθεσης κατάσχεσης, αυτός στερείται του δικαιώματος ελεύθερης διάθεσης του ακινήτου, ενώ εάν δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση σαράντα ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση, ορίζεται ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος.
Στη λίστα με τους 21 πλειστηριασμούς που έχουν δρομολογηθεί από τον Νοέμβριο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση συνολικής έκτασης 25.460 τ.μ. στην Αλίαρτο Βοιωτίας με τιμή πρώτης προσφοράς 7 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Οικόπεδο με οικοδομή 446 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών με τιμή πρώτης προσφοράς 200.000 ευρώ . Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.
– Διαμέρισμα 102,5 τμ. στο Μαρκόπουλο Αττικής με τιμή πρώτης προσφοράς 125.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.
– Διαμέρισμα 76 τμ. στα Σεπόλια Αττικής με τιμή πρώτης προσφοράς 110.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου.
Οικόπεδο με κτίσμα 3.562 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στη Λέσβο με τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ . Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.
– Γραφείο 1ου ορόφου 95,41 τμ. στον δήμο της Αθήνας Σεπόλια με τιμή πρώτης προσφοράς 96.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.
– Παρκινγκ 10 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στα Σεπόλια με τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας