Σπάνε» τα ουκρανικά μέτωπα-Κατέρρευσε η άμυνα του Σεβέρσκ –Ρωσ.Στρατός-Κατέλαβε τη Μπιλοχορίβκα

976

Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε την Μπελογκορόβκα (ή Μπιλοχορίβκα), τον στρατηγικής σημασίας οικισμό ο οποίος “βλέπει” στο Σεβέρσκ, ένα μήνα μετά την έναρξη της γενικής επίθεσης.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις κατέρρευσαν αιφνιδιαστικά μέσα στις τελευταίες 24 -48 ώρες και ενώ επικρατούσε σιγήν ιχθύος από το ρωσικό Στρατό για τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην περιοχή.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς η Μπελογκόροβκα ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας που προστάτευε το Σεβέρσκ από την πλευρά του Λουγκάνσκ.

Το ουκρανικό μέτωπο βρίσκεται μπροστά σε πλήρη κατάρρευση στην περιοχή: Οι Ρώσοι βρίσκονται πολύ κοντά στο να θέσουν υπό έλεγχο και τον οικισμό Spornoe στο μέτωπο του Σεβέρσκ ενώ επελαύνουν και από τους άξονες Βέσελε-Razdolovka.

 

 

Το Σεβέρσκ σύντομα θα περικυκλωθεί από τρεις πλευρές.

 

 

Τα προβλήματα για τους Ουκρανούς πολλαπλασιάζονται. Μετά το Τσασόβ Γιαρ και το μέτωπο της Αβντίφκα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το Σεβέρσκ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των ρωσικών ΕΔ στο Χάρκοβο με αντικειμενικό σκοπό την περικύκλωση 45.000 Ουκρανών στρατιωτών στον άξονα Κουπιάνσκ-Σβάτοβο.

Βίντεο: Έφοδος ρωσικών δυνάμεων του Τάγματος Zarya της 123ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων με μοτοσικλέτες στο μέτωπο του Σεβέρσκ. Οι επιθέσεις τους γίνονται σε συντονισμό με πυροβολικό και FPV drones.

Bίντεο: Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τα όπλα τους και τράπηκαν σε φυγή υπό την πίεση των ρωσικών Δυνάμεων στο Χάρκοβο

Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει προς Σεβέρσκ και από τον άξονα του Σολεντάρ

Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν 1,5-2 km προς την κατεύθυνση του Σεβέρσκ  σπάζοντας την ουκρανική γραμμή άμυνας στην Razdolovka.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από τον οικισμό Βέσελε. Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές νίκησαν τις ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια σφοδρής μάχης βορειοανατολικά της Razdolovka και στη συνέχεια προέλασαν 1,5-2 km.

 

 

Η σημασία αυτής της προέλασης έγκειται όχι μόνο στο γεγονός ότι απομένουν 9 χλμ σε ευθεία γραμμή προς τα νότια προάστια του Σεβέρσκ, αλλά στο γεγονός ότι τουλάχιστον μία ουκρανική αμυντική γραμμή γεμάτη ναρκοπέδια στην κατεύθυνση Razdolovka-Vyemka έχει εκκαθαριστεί.

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές ελέγχουν πλέον τα υψώματα στην περιοχή τα οποία βλέπουν μέχρι την πόλη του Σεβέρσκ.

 

Βίντεο: Επιχείρηση ρωσικού άρματος μάχης στην Μπιλοχορίβκα

Καταρρέει η ουκρανική άμυνα στην Vyimka

Μεγάλη ρωσική προέλαση εντοπίζεται και από την πλευρά της Vyimka προς το Σεβέρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 9 χλμ και βάθους 1,5 km και πλέον προσεγγίζουν τον σιδηροδρομικό σταθμό του οικισμού Vyimka.

 

 

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τα νότια προάστια του Σεβέρσκ η απόσταση είναι λιγότερη από 6 χιλιόμετρα.

Ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο μια έκταση περίπου 13 τετραγωνικών χλμ σφυροκοπώντας το γεωγραφικό τρίγωνο Razdolovka-Βέσελε-Vyimka καταλαμβάνοντας τα υψώματα βόρεια του Βέσελε.

Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση στα πεδινά. Αν θέλουν να αντέξουν, θα πρέπει να μεταφέρουν νέες εφεδρείες (που δεν υπάρχουν) από άλλα μέτωπα.

Μέσα σε 24 ώρες, οι Ρωσικές Δυνάμεις πήραν τον έλεγχο άλλων 8-9 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους νότια του Σεβερσκ.

Βίντεο: Bομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με TOS-1 στο δάσος της Serebrianka και στη Μπιλοχορίβκα

Ο χάρτης της περιοχής με την Μπιλοχορίβκα και τα υψώματα της Vyimka

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας