Σφοδρές μάχες στο Κρίνκι-Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τους Ουκρανούς με TOS-1A(Βίντεο)

9276

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Κρίνκι στη νότια όχθη του Δνείπερου όπου οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει ένα στέρεο προγεφύρωμα σε βάθος περίπου 8 χλμ. με τους Ρώσους να αδυνατούν  να το εξαλείψουν.

Τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι εξαπολύουν θερμοβαρικές ρουκέτες ΤΟS-1A και πλήττουν τις ουκρανικές θέσεις στη νότια όχθη δημιουργώντας μία πραγματική κόλαση.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ακόμα δεν ανησυχεί με την εξέλιξη των γεγονότων καθώς θεωρεί πως το έδαφος το οποίο κατέχουν οι Ουκρανοί δεν θα τους προσφέρει κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

Οι Ουκρανοί δημιούργησαν το προγεφύρωμά τους στα μέσα του Οκτωβρίου.

Αυτό που θέλουν οι Ρώσοι να αποφύγουν είναι να μην φτάσουν οι Ουκρανοί στον αυτοκινητόδρομο Μ14.

Πάντως συνεχίζουν να προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι Ρώσοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με διαπιστευμένες πηγές, η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να αναπτύξουν ενισχύσεις στον Δνείπερο

2. Αυτές οι μονάδες υποστηρίζονται από μαζική χρήση πυροβολικού και drones, που σημαίνει πως υπήρξε η ανάλογη συγκέντρωση στην βόρεια όχθη.

3. Αποτρέπουν τις αντεπιθέσεις των Ρώσων με λογικές απώλειες..

Οι Ουκρανοί από την άλλη πλευρά δείχνουν ότι μπορούν να κερδίσουν έδαφος αλλά με σημαντικό κόστος.

Αυτό είναι στρατηγικά μη ωφέλιμο, αλλά ο Ζελένσκι χρειάζεται να παρουσιάσει μία επιτυχία για λόγους δημοσίων σχέσεων ανεξάρτητα με το τίμημα.

Για τους Ρώσους είναι σημαντικό να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη ουκρανική προέλαση προς τον αυτοκινητόδρομο Μ14.

Το γεγονός ότι μπορεί να χαθεί κάποιο έδαφος λαμβάνεται υπόψη από τους Ρώσους ως προς τα πλαίσια της λεγόμενης «ελαστικής άμυνας».

Ο στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν οι Ρώσοι τις δικές τους απώλειες και να χτυπήσουν την ουκρανική δύναμη όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να υποτεθεί ότι η ρωσική διοίκηση έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει την ουκρανική προέλαση προς τον αυτοκινητόδρομο Μ14. 

Ακόμα όμως κι αν επιτευχθεί ουκρανική πρόοδος, οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κερδίσουν κάτι παραπάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας