Σεισμός Τουρκίας-Χωρίς ζημιές ο υπό κατασκευή πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου

533

Μεταξύ των υπαλλήλων γίνονται τα απαραίτητα πράγματα για την κάλυψη των βασικών αναγκών της σεισμογενούς ζώνης.

Σε γραπτή δήλωση προέβη η Αναστασία Ζοτέεβα, Γενική Διευθύντρια της Akkuyu Nükleer AŞ, σχετικά με το έργο του ΑΗΣ Ακουγιού μετά τον σεισμό, το επίκεντρο του οποίου ήταν στην περιοχή Παζαρτζίκ του Καχραμανμαράς και επηρέασε συνολικά 10 επαρχίες.

Η Ζοτέεβα δήλωσε: «Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν η περιοχή Πάζαρτζικ του Καχραμανμαράς, έγινε αισθητός με ένταση περίπου 3 στην περιοχή όπου βρίσκεται ο ΑΗΣ Ακουγιού. Οι ειδικοί μας δεν εντόπισαν καμία ζημιά στα κτήρια, τον εξοπλισμό και τους γερανούς στην περιοχή μας. Οι εργασίες κατασκευής και συναρμολόγησης συνεχίζονται στο εργοτάξιο».

Αναφέροντας ότι θα παρασχεθεί κάθε είδους υποστήριξη σε όσους υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, η Ζοτέεβα συνέχισε λέγοντας ότι, «μεταξύ των υπαλλήλων, αυτή τη στιγμή γίνονται τα απαραίτητα πράγματα για την κάλυψη των βασικών αναγκών της σεισμογενούς ζώνης».

«Οι μονάδες έκτακτης ανάγκης της Akkuyu Nükleer, η Μονάδα Κινητοποίησης και οι Μονάδες Πολιτικής Άμυνας και Προστασίας Έκτακτης Ανάγκης, ετοιμάζονται να στείλουν εξοπλισμό και προσωπικό στην περιοχή για μετασεισμική βοήθεια σε συνεργασία με το AFAD, το κέντρο έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία».

«Ευχόμαστε το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους συγγενείς τους. Ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα ανακτήσουν την υγεία τους το συντομότερο δυνατό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας