Σαρωτικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Νικολάεφ-Ζαπορίζιε-Ντονέτσκ: Πάνω από 600 Ουκρανοί νεκροί

3570
Σαρωτικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί

Σαρωτικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε η ρωσική Αεροπορία σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις ουκρανικές αντεπιθέσεις σε Ντονέτσκ-Χερσώνα μέχρι να φτάσουν οι πρώτες ενισχύσεις από την μερική επιστράτευση.

Οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν κυρίως στις περιοχές στις οποίες διεξάγονται δημοψηφίσματα, σε  Ζαπορίζιε και Ντονέτσκ  ενώ κτυπήθηκαν ουκρανικές θέσεις και στο Νικολάεφ για να μειωθεί η πίεση στο μέτωπο της Χερσώνας.

Οι Ρώσοι έπληξαν την 81η Tαξιαρχία, την 14η μηχανοποιημένη ταξιαρχία στην περιοχή του Χάρκοβο, το 9ο σύνταγμα της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ζαπορίζιε, καθώς και θέσεις διοίκησης και παρατήρησης του 2ου και του 3ου τάγματος της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας.

Οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 600 νεκρούς.

Σφοδροί βομβαρδισμοί σε Νικολάεφ

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, ο στρατός κατέστρεψε τις βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Νικολάεφ, βομβαρδίζοντας θέσεις διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών.

-Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης του 59ου μηχανοκίνητου πεζικού και της 63ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών Bezymennoe και Ternovye Pody της περιοχής Νικολάεφ.

Οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε περισσότερους από 130 στρατιωτικούς.

Εκατοντάδες στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένοι μισθοφόροι καταστράφηκαν στα εδάφη του Ντονέτσκ που κατείχε το Κίεβο και στο Ζαπορίζιε.

-Επίσης, τέσσερις θέσεις διοίκησης χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της 14ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Dvurechnaya, στην περιοχή του Χάρκοβο, το 9ο σύνταγμα της Εθνικής Φρουράς κοντά στο χωριό Primorskoe, στην περιοχή Ζαπορίζιε, καθώς και θέσεις διοίκησης και παρατήρησης του 2ου και του 3ου τάγματος της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών Novoandreevka και Verkhnyaya Tersa, στην περιοχή Ζαπορίζιε.

-74 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν σε 142 περιοχές.

-Τρεις αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλων και πυροβολικού καταστράφηκαν στις συνοικίες της πόλης Ζαπορίζιε, στους οικισμούς Monachinovka στην περιοχή Χάρκοβο και Donetskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

-Στην περιοχή του οικισμού Nikiforovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, καταστράφηκε ουκρανικό αντιαεροπορικό σύστημα Buk-M1.

-Μαχητικά των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατέρριψαν ένα ουκρανικό MiG-29 στην περιοχή του οικισμού Novoselovka στην περιοχή Νικολάεφ , καθώς και δύο Su-25 στην περιοχές των οικισμών Vesyoloye, περιοχή Χερσώνα και Kamyshevka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

-Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα  στις περιοχές των οικισμών Novaya Kakhovka, Tomarino, Novoraysk, Shlyakhovoe, Miroliubovka, Belyaevka, Kreschenovka, Bruskinskoye και Chkalovo της περιοχής Χερσώνας, Lyubimovka, Trypillya, Vladimirovka, Gornoe, Khartsyzsk , Novoaleksandrovka, Evgenovka, Terny και Krasnaya Polyana της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Στις περιοχές των οικισμών Plodovoe και Novaya Kakhovka στην Χερσώνα, συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν 42 ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS, καθώς και το Alder.

510 νεκροί Ουκρανοί και ξένοι μισθοφόροι σε Ντονέτσκ και Ζαπορίζιε

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι εκατοντάδες στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν από τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού στα εδάφη του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζιε που ελέγχει το Κίεβο.

Συγκεκριμένα:

-Ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε μονάδες της 81ης Tαξιαρχίας στην περιοχή της πόλης Kramatorsk, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 220 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

-Στις περιοχές της πόλης Σλαβιάνσκ και του οικισμού Ozernoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χτυπήθηκαν μονάδες ξένων μισθοφόρων.

Πάνω από 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

-Τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην περιοχή της πόλης Ζαπορίζιε έπληξαν τις θέσεις της τακτικής ομάδας Chaika, καθώς και τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης των εθνικών ταγμάτων Skif, Dnepr και Gepard.

Πάνω από 190 στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 12 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας