Ρώσος δημοσιογράφος-φίλος Β.Πούτιν, ασκεί δριμεία κριτική για την βύθιση του «Moskva»

1200
Ρώσος δημοσιογράφος-φίλος Β.Πούτιν

Δριμεία κριτική στο ρωσικό Ναυτικό άσκησε ο Ρώσος δημοσιογράρος Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, σε εκπομπή που μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο από την ρωσική κρατική τηλεόραση σχετικά με την βύθιση του καταδρομικού «Μόσκβα».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Σολοβιόφ εκτόξευσε πυρά κατά του ρωσικού Ναυτικού που δεν κατάφερε να εμποδίσει την βύθισή του.

«Πώς στο διάβολο επιτρέψατε τη βύθισή του;…Πώς επιτρέψατε να βυθιστεί;», άρχιζε να λέει σε έντονο ύφος ο δημοσιογράφος την ώρα που φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνοντας το φλεγόμενο καταδρομικό «Moskva» και δύο σκάφη διάσωσης να το πλησιάζουν: ένα προς την αριστερή πλευρά και ένα προς τη δεξιά.

«Είμαι εξοργισμένος με αυτό που συνέβη στη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva», δήλωσε ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης, στον οποίο επιβλήθηκαν πρόσφατα κυρώσεις εξαιτίας των διασυνδέσεών του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαι απλά οργισμένος. Και ναι, λέμε ότι ήταν αρκετά παλιό, και ότι πέρασε από πολλές επισκευές και ναι, αυτού του είδους τα πλοία έχουν τρωτά σημεία. Το καταλαβαίνω. Αλλά πείτε μου το εξής: Πώς καταφέρατε να το χάσετε; Εξηγήστε μου, γιατί στο διάολο ήσασταν στη συγκεκριμένη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, εκείνη την ώρα;».

«Δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς συνέβη, αν πράγματι ήταν οι δύο πύραυλοι Neptune, όπως είπαν οι Ουκρανοί. Σε τελική ανάλυση, από πότε ένα πολεμικό πλοίο φοβάται μια πυραυλική επίθεση, αφού διαθέτει αμυντικό σύστημα; Δηλαδή, δεν ενεργοποιήθηκε; Εντάξει, ακόμα και αν χτυπήθηκε από δύο πυραύλους και αναφλέχθηκαν τα πυρομαχικά… Τι συνέβη στο σύστημα πυρόσβεσης; Πώς το επιτρέψατε να βυθιστεί;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας