Ρώσοι διέλυσαν μισθοφορικό κέντρο στο Πόκροβσκ: Δεκάδες δυτικοί αξιωματικοί νεκροί

1699

Ένα εκ των σημαντικότερων κέντρων διοίκησης στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη Πόκροβσκ, κατέστρεψαν οι Ρώσοι με διπλό πυραυλικό χτύπημα πλήττοντας το ξενοδοχείο Druzhbahotel στο οποίο βρίσκονταν εκείνη την στιγμή εκατοντάδες μισθοφόροι και ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των Δυτικών μισθοφόρων που σκοτώθηκαν από τα πυραυλικά πλήγματα αλλά και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί αναφέρουν πολύ μεγάλες απώλειες.

Αν γίνει αποδεκτή η αναφορά του ουκρανικού ΥΠΕΣ, οι νεκροί ξεπερνούν τους 67.

Για να γίνει κατανοητή η πολύ σημαντική θέση του Πόκροβσκ, πρόκειται για μία πόλη πολύ κοντά στην Μαρίνκα και στην Γκορλόβκα, τα προάστια του Ντονέτσκ μέσω των οποίων οι Ουκρανοί συμπιέζουν την μεγάλη ρωσόφωνη πόλη του 1 εκατ. κατοίκων από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Η Μαρίνκα μάλιστα έχει αναχθεί σε πολύ οδυνηρό «αγκάθι» για τους Ρώσους/ρωσόφωνους καθώς παρά το γεγονός ότι πλέον ελέγχεται (τα ερείπεια βασικά) από τους Ουκρανούς σε ποσοστό 15%, ωστόσο δεν έχουν ακόμα εκδιωχθεί από εκεί (οι οχυρώσεις τύπου Α’ ΠΠ που δημιούργησαν εκεί οι Ουκρανοί υπό τις οδηγίες των Αμερικανών είναι πυκνές και πολυεπίπεδες).

Το χτύπημα στη Πόκροβσκ, έγινε επειδή οι Ρώσοι είχαν την πληροφορία για μία μεγάλη συνάντηση μεταξύ των Δυτικών μισθοφόρων, Δυτικών πρακτόρων και Ουκρανών αξιωματούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας