Ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν ηλεκτρικό φράγμα του Χάρκοβο και στρατιωτικούς στόχους

2386

Το φράγμα υπέστη σοβαρές ζημιές

Oι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις χτύπησαν τη νύχτα το φράγμα των Πετσενέγκων έξω από το Χάρκοβο το οποίο αν και υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν καταστράφηκε.

Το χτύπημα στο φράγμα των Πετσενέγκων έγινε γύρω στα μεσάνυχτα.

Κάτοικοι της περιοχής του Χάρκοβο αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακουγόταν ακόμη και στο Χάρκοβο, που βρίσκεται σχεδόν 40 χιλιόμετρα μακριά.

Η σύμβουλος του επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου του Χάρκοβο, Νατάλια Πόποβα, επιβεβαίωσε μια σοβαρή έκρηξη, τονίζοντας ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος από την ζημιά στο φράγμα υπάρξει κατάρρευσή του.

Σε περίπτωση θραύσης φράγματος στους Πετσενέγκους, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος να πλημμυρίσει μια τεράστια περιοχή, η οποία θα μπορούσε είναι κρίσιμη για την Ουκρανία.

Ωστόσο, λόγω του σκοταδιού δεν ήταν δυνατό να εκτιμηθεί η πραγματική ζημιά στο φράγμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με μια σειρά από πηγές, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις, ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη διευκρινίσεις σχετικά με το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμες να απομακρύνουν αρκετές χιλιάδες ανθρώπους, εάν υπάρξει πραγματικά κίνδυνος πλημμύρας.

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και μέσα στο Χάρκοβο διοικητικά κτίρια και οικοδομικά συγκροτήματα στρατωνισμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η νύχτα έγινε μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας