Ρωσική προέλαση σε Τσασόβ Γιαρ-Ποκρόσφσκ-Τρομακτικές οι ουκρανικές απώλειες

1403

Ίλιγγο προκαλούν τα νούμερα  με τις ουκρανικές απώλειες που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη σε μια σπάνια ενημέρωση για τα στοιχεία των θυμάτων και των αιχμαλώτων πολέμου από τον πόλεμο στην Ουκρανία που έχει εξελιχθεί σε μία σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν  ανακοίνωσε έναν τρομακτικό αριθμό απωλειών για την ουκρανική πλευρά:

Μίλησε για 50.000 «ανεπανόρθωτες απώλειες» σε άνδρες που έχουν κάθε μήνα οι Ουκρανοί στο μέτωπο!

Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως την επέκταση του μετώπου, στο γεγονός ότι εδώ και μήνες οι Ουκρανοί δεν έχουν πυρομαχικά και άλλους.

Σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς που ο ίδιος ο Πούτιν έδωσε στη δημοσιότητα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να υποφέρουν με πάνω από 1.300.000 νεκρούς ή πολύ σοβαρά τραυματίες!

Εξού και η δήλωση περί «ανεπανόρθωτων απωλειών».

Ο ίδιος είπε ότι ο ρωσικός Στρατός δεν έχει ανάγκη επιπλέον επιστράτευσης καθώς προχωρά αργά και σταθερά με υπολογισμένο τρόπο.

Δείτε εδώ την δήλωση

 

 

Ο ρωσικός στρατός επελαύνει στο Τσασόβ Γιαρ και προς Ποκρόσφσκ

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και Ουκρανούς αναλυτές, ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Τσασόβ Γιαρ Yar και στην κατεύθυνση Pokrovsky.

Στην κατεύθυνση του Τσασόβ Γιαρ: στα βόρεια και νότια τμήματα της μικροπεριοχής Kanal, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουνεδραιωθεί σε έναν συνεταιρισμό γκαράζ και σε πολλά πολυώροφα κτίρια.

Ομάδες επίθεσης επιτίθενται στο κεντρικό τμήμα της μικροπεριοχής. Οι μάχες συνεχίζονται στην Καλινόβκα και βορειότερα. κατάσταση δεν έχει αλλάξει σημαντικά.

Στην κατεύθυνση του Pokrovsk, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν στη Novoaleksandrovka και στα ανατολικά, κοντά στο Sokol και προς την κατεύθυνση Novoselovka First.

Βίντεο: Drone καταγράφει την προέλαση των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στα ερείπια της πόλης Τσασόβ Γιαρ

 

1.500 απώλειες σε μια ημέρα

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει σχεδόν 1.500 στρατιώτες  σε μάχες με τον ρωσικό στρατό. Αυτό αναφέρεται στην καθημερινή έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, ο ουκρανικός Στρατός έχασε επίσης μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού.

-Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τις πιο σημαντικές απώλειες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Εδώ οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το προσωπικό και τον εξοπλισμό της 5ης, της 79ης, της 54ης και 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της 116ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας.

Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανήλθαν σε 640 στρατιώτες. Καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού M113, δύο αυτοκινήτων, ένα M198 αμερικανικής κατασκευής 155 mm, τρία Msta-B των 152 mm, ένα πυροβόλο D-20 των 152 χλστ

Προσθέτουν ότι, επιπλέον, καταστράφηκαν δύο αποθήκες πυρομαχικών και ο σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel-AD.

-Σε άλλη κατεύθυνση στο Ντονέτσκ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν έξι αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 68ης Jaeger, 24ης, 47ης, 110ης και 118ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια της τοπικής αντεπίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 345 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο αυτοκίνητα, ένα αμερικανικό M777 των 155 mm, τέσσερα Msta-B των 152 mm και ένα D- 122 mm.

-Σφοδρές μάχες συνεχίζονται τώρα στην περιοχή του Χάρκοβο.

Και εδώ ο ουκρανικός Στρατός υφίσταται πολύ σημαντικές απώλειες. Ειδικότερα, στην περιοχή των οικισμών Volchansk, Bely Kolodez, Veseloe, Vysokaya Yaruga, Zhovtnevoe και Tsirkuny, σκοτώθηκαν 140 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Και όταν προσπάθησαν να αντεπιτεθούν τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του χωριού Borovaya, οι Ουκρανοί έχασαν άλλα 155 άτομα.

Αν συνυπολογιστούν και οι μάχες σε άλλα μέτωπα, οι καθημερινές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αγγίζουν πλέον τις 1.500 ενώ οριακά κάποιες ημέρες ξεπερνούν ακόμη και το νούμερο αυτό.

Βίντεο: BTR-82A εναντίον  Bradley στο χωριό Sokol στην κατεύθυνση Pokrovsky. Φαίνεται ότι στο τέλος οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές με ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού έφτασαν σε ένα σημείο σε μια κατοικημένη περιοχή (διακρίνονται πολλά άτομα να κατεβαίνουν και να τρέχουν πίσω από το τεθωρακισμένο προς τα κτίρια)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας