Ρωσική καταιγίδα πυραύλων από αέρα και θάλασσα κατά της Ουκρανίας

1978

Ουκρανικό drone κατέστρεψε δύο ρωσικά αεροσκάφη Tu-95MS 

Ουκρανοί χτύπησαν την ρωσική βάση των στρατηγικών βομβαρδιστικών στο Ένγκελς-Σε αντίποινα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν βαλλιστικούς πυραύλους πριν λίγο στην δυτική Ουκρανία και το Κίεβο

Ηρωσική πυραυλική επιδρομή καλύπτει ολόκληρη την Ουκρανία, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και άλλων περιοχών.

Στρατηγικά βομβαρδιστικά της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πετούν στον αέρα, ενώ οι ουκρανικές αρχές προτρέπουν τους χιλιάδες πολίτες να πάνε σε καταφύγια.

Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν για δεκάδες πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύτηκαν κατά ουκρανικών στόχων. Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι οι Ρώσοι για μια φορά ακόμη έχουν επικεντρωθεί στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, από τις οποίες υλοποιείται ο στρατιωτικός εφοδιασμός της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Αυτήν την στιγμή χιλιάδες Ουκρανοί τρέχουν να κρυφτούν στο Κίεβο εντός του μετρό της πόλης.

Αναφέρεται ότι πύραυλοι πετούν πάνω από την περιοχή Sumy προς το Κίεβο.

Ο Ουκρανός επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο αναφέρει για δεκάδες εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων.

Στόχος έχουν γίνει οι περιοχές Ντιεπροπετρόφσκ, Χαρκώφ και Πολτάβα.Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας προσπαθούν να καταρρίψουν τους ρωσικούς πυραύλους.

Ουκρανοί χτύπησαν την ρωσική βάση των στρατηγικών βομβαρδιστικών στο Ένγκελς

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Rybar, σήμερα 5η Δεκεμβρίου, ένα άγνωστο drone επιτέθηκε στη στρατηγική αεροπορική βάση στο Ένγκελς, στην περιοχή Σαράτοφ.

Η έκρηξη καταγράφηκε γύρω στις 06:04 τοπική ώρα. Προκαταρκτικά, αναφέρονται τουλάχιστον δύο τραυματίες στρατιωτικοί και δύο κατεστραμμένα Tu-95MS.

Αυτή η πληροφορία δεν έχει σχολιαστεί ακόμη από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.Λίγο αργότερα, υπήρξαν αναφορές για άλλο περιστατικό, αλλά με ανθρώπινα θύματα.

Ένα φορτηγό καυσίμων εξερράγη στο αεροδρόμιο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα έξι. Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα σχόλια.
Πρακτικά ταυτόχρονες εκρήξεις σε δύο αεροδρόμια που βασίζεται η ρωσική πολεμική αεροπορία δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν ατύχημα.

Είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί διέπραξαν μια προσεκτικά σχεδιασμένη δολιοφθορά.

Και αν το αεροδρόμιο Dyagilevo μπορεί θεωρητικά να δεχθεί επίθεση με drones από το έδαφος της Ουκρανίας, τότε η επίθεση σε στρατηγικά αεροσκάφη στο Ένγκελς εγείρει ερωτήματα.

Μόλις την Πέμπτη, τα δυτικά μέσα δημοσίευσαν ενεργά δορυφορικές εικόνες της βάσης, αναλύοντας τη δυναμική της.Τέσσερις μέρες αργότερα, έγινε επίθεση στο αεροδρόμιο του Ένγκελς.

Από τον Ένγκελς μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας σε ευθεία γραμμή είναι απόσταση περισσότερο από 700 χιλιόμετρα.

Εάν το Κίεβο έχει ήδη ένα επιθετικό drone με τέτοιο βεληνεκές, τότε ακόμη και η πρωτεύουσα της Ρωσίας θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση.

“Εάν οι Ουκρανοί δεν έχουν ακόμη ένα τόσο μεγάλο UAV στη διάθεσή τους, σημαίνει ότι οι ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού εργάζονται ήδη βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας”, δήλωσε Ρώσος ειδικός.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μόλις έχει εισέλθει σε τρομερά επικίνδυνο σημείο, στο οποίο όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά και μπορούν να φέρουν ακόμα και παγκόσμια σύρραξη με δεδομένη την συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Μόσχα και Κίεβο οφείλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό για το μέλλον του πλανήτη ολόκληρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας