Ρωσική αεροπορία έριξε πρώτη φορά την κολοσσιαία βόμβα FAB-1.500–Παρέλυσαν 4-oυκρανικές Ταξιαρχίες!

2153

Μαζικές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών στόχων στο Κουπιάνσκ.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν τρομαχτικής ισχύος επίθεση εξαπολύοντας βόμβες FAB 250/500 και για πρώτη φορά στον ουκρανικό πόλεμο, την γιγαντιαία FAB 1500!

Έχουν κτυπηθεί τα πάντα: Θέσεις διοίκησης, αρχηγεία, κέντρα επικοινωνιών, αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών σε μια ακτίνα εκατοντάδων χλμ από το Κουπιάνσκ μέχρι το Σεβέρσκ.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες, οι Ρώσοι έχουν αυξήσει σημαντικά την ένταση και την συχνότητα των βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών στόχων μέσα στην πόλη και στα περίχωρα της.

Ο ρωσικός στρατός έριξε για πρώτη φορά FAB-1500 με Μ54 – Ξεκινά μαζική χρήση του!

Η ρωσική Αεροπορία έριξε για πρώτη φορά τη FAB-1500 (βόμβα υψηλής εκρηκτικής ικανότητας 1500 κιλών) με μονάδα καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) εναντίον ουκρανικών στόχων.

Η επίθεση έγινε αρχές του μήνα στο μέτωπο του Κουπιάνσκ.

Το βεληνεκές ρίψης της βόμβας αυξήθηκε αρκετές φορές (σε σύγκριση με παρόμοια πυρομαχικά χαμηλότερης ισχύος) λόγω του νέου σχεδιασμού του πλαισίου του αεροσκάφους.

Με δηλωμένη ακρίβεια 5 m, ο κρατήρας από έκρηξη βόμβας φτάνει περίπου τα 15 μέτρα σε διάμετρο. Η πληγείσα περιοχή είναι μεγαλύτερη από 2 τετραγωνικά χλμ!

Το Su-34 μπορεί να μεταφέρει δύο τέτοιες βόμβες και στο μέλλον θα μπορεί να μεταφέρει τρεις κτυπώντας έναν ή διαφορετικούς στόχους σε μία διαδρομή.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν σχετικά:

“Μετά από πολλούς μήνες δοκιμών και σφαλμάτων, πριν από μερικές μέρες, το πρώτο UMPC FAB-1500 M54 βρήκε με ακρίβεια τον στόχο μάχης του με άμεσο χτύπημα.

Για ορισμένους λόγους, οι σχεδιαστές δεν κατάφεραν να αυξήσουν τα UMPC, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε βόμβες των 500 και 250 kg.

Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι όλα έπρεπε να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν. Νέος αεροσκάφος, νέοι μηχανισμοί. Και τελικά όλα λειτούργησαν”.

Το άσχημο νέο για τους Ουκρανούς είναι ότι οι Ρώσοι θα ρίχνουν πλέον πολύ συχνά FAB-1500.

Η βόμβα με το κιτ διόρθωσης μπήκε σε μαζική παραγωγή

Κτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών τριών Ταξιαρχιών στην Πετροπαβλόβκα του Κουπιάνσκ

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις θέσεις των ουκρανικών σχηματισμών.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ισχυρή αεροπορική επίθεση στις θέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων στην περιοχή του Κουπιάνσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν εκρήξεις ανατολικά της Πετροπαβλόβκα. Εδώ βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και οι αποθήκες πυρομαχικών της 14ης, 41ης και 88ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δεδομένου ότι δεν ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή, η επιδρομή μπορεί να πραγματοποιήθηκε από ειδικές βόμβες FAB-500 με κιτ σχεδιασμού και διόρθωσης.

Τα αεροπλάνα της επιχειρησιακής-τακτικής αεροπορίας των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας μπορούν να ρίξουν τέτοιες βόμβες από απόσταση 40-60 χιλιομέτρων.

Κτυπήθηκε το Αρχηγείο και τα σημεία ανάπτυξης της 41ης 32ης, 14ης Ταξιαρχίας

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε στρατιωτικές βάσεις του Κουπιάνσκ καθώς και στο Αρχηγείο της 41ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιπλέον, μεγάλη αποθήκη του 2ου τάγματος της 41ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας καταστράφηκε στον οικισμό Kupyansk-Uzlovoi, και στο χωριό Zapadnoye.

Ωστόσο, δεν έχει μόνο η 41 ταξιαρχία απώλειες στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Zapad, Sergei Zybinsky, δύο αεροπορικές επιδρομές από Su-34 έπληξαν τους χώρους συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 32ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της οδού Volchie.

Επιπλέον χτυπήθηκε σοβαρά η 14η μηχανοποιημένη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, αεροσκάφη Su-25, μαζί με ελικόπτερα Ka-52 και Mi-35, πραγματοποίησαν έντεκα πλήγματα κατά της συσσώρευσης μέσων και προσωπικού της προαναφερθείσας μονάδας, καθώς και των ουκρανικών μονάδων Εδαφικής Άμυνας στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

Επιδρομές και με FAB-250/500

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προκαλεί μαζικά συνδυασμένα πλήγματα χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα καταστροφής τόσο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις πίσω από την πρώτη γραμμή όσο και σε στόχους στην πρώτη γραμμή.

Χτες, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα με αεροπορικές βόμβες FAB-250/500 σε ουκρανικούς στόχους στο Κουπιάνσκ.

Η ουκρανική διοίκηση ανέφερε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις υποδομής στο Κουπιάνσκ.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου (OVA) ανέφερε ότι μία βόμβα έπληξε το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τους Ρώσους, ήταν Αρχηγείο των ουκρανικών ΕΔ.

Κτυπήθηκαν θέσεις και εγκαταστάσεις των Ουκρανών στην αριστερή όχθη του Oskol

O ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί την αεροπορία για να καταστρέψει το δίκτυο των ουκρανικών οχυρών. Στο τμήμα Oskol-Κουπιάνσκ, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετά μαζικά πλήγματα στις αμυντικές οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες σε ουκρανικές θέσεις και στόχους στην περιοχή του Κουπιάνσκ, καθώς και στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskol.

Οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στους ένοπλους σχηματισμούς του του Κιέβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας