Ρωσικά βλήματα Kalibr διέλυσαν συστοιχίες βρετανικών πυραύλων Harpoon στην Οδησσό

921

Η Ρωσία κατέστρεψε σε πυραυλική επιδρομή που εκτοξεύθηκε από το ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας με πυραύλους Kalibr, τις δύο επάκτιες συστοιχίες βρετανικών RGM-84 Harpoon που είχε παραδώσει η Βρετανία κοντά στην Οδησσό.

Τα συστήματα Harpoon είχαν μόνο μια σημαντική επιτυχία, κατά ενός βοηθητικού σκάφους που πήγαινε πυρομαχικά στο Φιδονήσι, αλλά η παρουσία τους δημιουργούσε πρόβλημα στην ελευθερία κινήσεων του ρωσικού Στόλου που μετά την βύθιση του καταδρομικού Moskva στις 14 Aπριλίου αποφεύγουν να αναπτύσσονται σε αποστάσεις μικρότερες των 100 χλμ. από τις κατεχόμενες από του Ουκρανούς ακτές.

«Τα όπλα υψηλής ακρίβειας κοντά στον οικισμό Liman, στην περιοχή της Οδησσού, κατέστρεψαν δύο εγκαταστάσεις του παράκτιου πυραυλικού συστήματος Harpoon που παραδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ενημέρωση την Παρασκευή.

H μία συστοιχία καταστράφηκε σε αποθήκη, όπως φαίνεται και στο βίντεο και η άλλη είχε αναπτυχθεί σε παραλία,

Την ίδια στιγμή βορειοδυτικότερα στην περιοχή Νικολάεφ. εξαπολύθηκαν μαζικοί  βομβαρδισμοί από την ρωσική Αεροπορία και το Ναυτικό στις θέσεις του 188ου Τάγματος της 123ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στην περιοχή της πόλης Ochakov,

Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν έως και 290 Ουκρανοί στρατιώτες και 29 τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα.

Παράλληλα, στην περιοχή της πόλης Νικολάεφ, οι η ρωσική Αεροπορία  έπληξε το σημείο ανάπτυξης της 241ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας.

Ως αποτέλεσμα των επιδρομών, σκοτώθηκαν έως και 85 στρατιώτες και καταστράφηκαν 15 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, πύραυλοι cruise Kalibr κατέστρεψαν δύο εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος Tochka-U και σκότωσαν πάνω από 150 Ουκρανούς εθνικιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας