Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν παρά την απαγόρευση, μέσω τουρκικού εναέριου χώρου

1222

Ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στην Δύση

Δύο ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με το CivMilAir, εν μέσω διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος του εναέριου χώρου στη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν με ταχύτητα μεταξύ 452,6 και 392,5 ναυτικών μιλίων την ώρα αντίστοιχα, έδειξαν τα στοιχεία.
Οι πτήσεις αυτές θεωρούνται ένα μήνυμα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Δύση ότι άμα θέλει ανοίγει τον τουρκικό εναέριο χώρο για την Ρωσία και φυσικά το ίδιο μπορεί να πράξει και για τα Στενά.
Η Ρωσία μετά την βύθιση του Moskva θα ήθελε να μπορέσει να μεταφέρει κι άλλα πλοία στην Μαύρη Θάλασσα. Ειδικά όταν θα θελει να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις κατά της Οδησσού.

Η Ρωσία έχει πληγεί από κυρώσεις από χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων στα ταξίδια, μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο.

Οι χώρες της ΕΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς είναι μεταξύ εκείνων που έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη.

Η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη χώρα.

Στις 23 Απριλίου, ωστόσο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα που μεταφέρουν στρατεύματα από τη Ρωσία στη Συρία για τρεις μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας