Ρωσία βομβάρδισε κόμβους ανταλλαγής δεδομένων ΝΑΤΟ-Ουκρανίας-Νεκροί 200 Πολωνοί στο Χάρκοβο!

942

Σε χειρουργικά πλήγματα ακριβείας με καταστρεπτικά αποτελέσματα προχώρησαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζοντας επιχειρησιακούς κόμβους ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε blackout μεταξύ των ουκρανικών μονάδων που επιχειρούν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, του ΝΑΤΟ και του ουκρανικού ΓΕΕΘΑ.

Επιπλέον:

-Η Ρωσία βομβάρδισε το στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας, καθώς και  ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με αυτό.

-Διέκοψε την σιδηροδρομική μεταφορά των εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την ρωσική Αεροπορία να βομβαρδίζει συγκεντρώσεις δυνάμεων και τρένα μεταφοράς ουκρανικών τεθωρακισμένων.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι Πολωνοί στο Χάρκοβο. Κατά την διάρκεια της νύχτας κτυπήθηκαν χώροι προσωρινής συγκέντρωσης Πολωνών στρατιωτών στο Χάρκοβο με πάνω από 200 νεκρούς.

Τέλος, κτυπήθηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης της Λεγεώνας των Ξένων με δεκάδες νεκρούς μισθοφόρους και χώροι συγκέντρωσης υλικού και στρατευμάτων.

Οι βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα  στην περιοχή του Kramatorsk και του Slavyansk. Εκεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν δυνάμεις για τη μετέπειτα προώθηση τους στο μέτωπο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά καταγράφεται ο βομβαρδισμός επίγειου δορυφορικού σταθμού. Οι Ρώσοι λένε πως πρόκειται για επίγειο σταθμό Starlink.

Νέκρωσε η γραμμή ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, τα ρωσικά πλήγματα διέκοψαν τη λειτουργία της γραμμής ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της διοίκησης του ΝΑΤΟ για αρκετές ώρες.

Ανέφεραν συγκεκριμένα:

“Ως αποτέλεσμα της βλάβης των συστημάτων ενεργειακής τροφοδοσίας, η λειτουργία των γραμμών ανταλλαγής δεδομένων έκτακτης ανάγκης μεταξύ της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του αρχηγείου του ΝΑΤΟ διακόπηκε για αρκετές ώρες.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η ουκρανική διοίκηση είχε προβλήματα σχετικά με την αδυναμία λήψης επιχειρησιακών πληροφοριών για την κατάσταση στα μέτωπα. Οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να ενημερωθούν από τους ξένους Αξιωματικούς.

Τα προβλήματα προκλήθηκαν όχι μόνο από τα κτυπήματα στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και από επιχειρησιακούς κόμβους επικοινωνίας που δέχτηκαν επιθέσεις.

Τις πρώτες ώρες μετά τα ρωσικά κτυπήματα, το ουκρανικό επιτελείο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση της υποδομής, η οποία επιτρέπει την ταχεία ανταλλαγή δεδομένων τόσο με τη μορφή «μέτωπο – Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» όσο και με τη μορφή «Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Διοίκηση ΝΑΤΟ».

Οι δυνάμεις του Κιέβου προσπαθούν να διασφαλίσουν τη επανεκκίνηση των αναφερθέντων κόμβων επιχειρησιακής στρατιωτικής επικοινωνίας.

Αν δεν επιτευχθεί, τότε η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (ίσως με τη συμμετοχή ειδικών του ΝΑΤΟ) θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές για την οργάνωση της λειτουργίας τέτοιων κόμβων, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης της αδιάλειπτης τροφοδοσίας τους.”

Βίντεο: Ρωσικό καμικάζι drone βομβαρδίζει επίγειο σταθμό Starlink και μια μονάδα πυροβολικού των 152mm D-20

Νεκροί 200 Πολωνοί και 100 μισθοφόροι της Λεγεώνας των ξένων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση του τον θάνατο 200 Πολωνών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ.:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

-Ως αποτέλεσμα χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε τρία σημεία προσωρινής ανάπτυξης Πολωνών μισθοφόρων στην περιοχή του χωριού Velikiye Khutor, στο Χάρκοβο, σκοτώθηκαν έως και 200 ​​στρατιώτες.

-Επιπλέον, στις περιοχές Seversk και Slavyansk, οικισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σκοτώθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, περισσότεροι από 100 μισθοφόροι της λεγόμενης «λεγεώνας των ξένων» ενώ καταστράφηκε ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και οκτώ οχήματα.

-Η Επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν έξι θέσεις διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές Petropavlovka, στο Χάρκοβο, Stelmahovka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Yampolovka, Torskoye, Ivano-Daryevka και Pobeda, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καθώς και 67 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 164 συνοικίες.

-Στην περιοχή Vesele της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε ένα ραντάρ αντι-πυροβολικού κατασκευής ΗΠΑ AN / TPQ-50.

-Στην περιοχή Kamyshevakha, στην Ζαπορίζιε, καταστράφηκε η αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στις περιοχές Mirnaya Dolina, Vershina, Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και Zaliman της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

-Επιπλέον, πέντε ρουκέτες από τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και Vilkha αναχαιτίστηκαν στις περιοχές των οικισμών Kremennaya και Popasnaya της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Διακόπηκε η σιδηροδρομική μεταφορά εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας!

-Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα στο στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας, καθώς και σε ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με αυτό.

Επίσης διακόπηκε η σιδηροδρομική μεταφορά των εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Στην επίθεση συμμετείχαν πύραυλοι αέρος, εδάφους και θαλάσσης. 

-Στο Kupyansky, μια απόπειρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν στην περιοχή Berestovoye ματαιώθηκε, σκοτώθηκαν έως και 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκε ένα θωρακισμένο όχημα μάχης και δύο φορτηγά.

-Στο Krasno-Limansky, οι προσπάθειες των Ουκρανών να επιτεθούν προς την κατεύθυνση της Ploschanka και της Chervonopopovka αναχαιτίστηκαν. Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε: περισσότερους από 15 στρατιώτες, ενώ καταστράφηκε ένα όχημα πεζικού, ένα πλήρωμα όλμου και τρία οχήματα.

Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή  Yuzhno-Donetsk. Οι Ουκρανοί επιχείρησαν αντεπίθεση προς την κατεύθυνση των Vladimirovka, Pavlovka και Vremovka.

-Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν προς την κατεύθυνση του Levadne, στην περιοχή Ζαπορίζιε, αλλά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους λόγω προληπτικού χτυπήματος από το ρωσικό πυροβολικό.

Τοι αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν πάνω από 50 στρατιώτες και να καταστραφεί ένα άρμα μάχης, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και τρία αυτοκίνητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας