Ρωσία για τα Ουκρανικά σχέδια κατασκευής εργοστασίου Baryraktar: «Θα βομβαρδιστεί άμεσα»

707
Ρωσία για τα Ουκρανικά σχέδια

Μόλις χθες η τουρκική εταιρεία Baykar γνωστοποίησε πως αγόρασε έκταση στην Ουκρανία και κατοχυρώθηκε ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 Bayraktar.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ουκρανός πρέσβης στην Τουρκία Βασίλι Μπόνταρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RBK-Ukraina».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρέσβη, η τουρκική εταιρεία εκπόνησε αυτοτελώς το σχέδιο κατασκευής του εργοστασίου και προτίθεται να το φέρει εις πέρας «επειδή αυτή ήταν η σχεδόν προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών της εταιρείας, να αρχίσουν αυτήν την παραγωγή στην Ουκρανία».

«Στο σημαντικότερο τμήμα των TB2 Bayraktar, τα οποία θα παράγονται στο εργοστάσια αυτό, θα χρησιμοποιούνται εξαρτήματα ουκρανικής παραγωγής. Αυτά μπορούν να είναι κινητήρες, διάφορα ανταλλακτικά, τροχοί», πρόσθεσε ο Μπόνταρ.

Πριν όμως προλάβει καν να «στεγνώσει το μελάνι» των δηλώσεων και πριν η απόφαση πάρει σάρκα και οστά, «χτύπησε» προειδοποιητικά η Μόσχα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απείλησε ανοικτά να βομβαρδίσει η Ρωσία πιθανό εργοστάσιο των TB2 Bayraktar που θα δημιουργηθεί στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το εργοστάσιο θα περιέλθει αμέσως σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας